• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kaassoufflé uit de Airfryer

Kaassoufflé uit de Airfryer

14 september 2016 by I am Cooking with Love

 

Kaassoufflé uit de Airfryer

Kaassoufflé uit de Airfryer

Een aantal jaar heb ik nu een Airfryer en ik ben er heel blij mee. Toch gebruik ik ‘m vrij weinig en als ik ‘m gebruik is het voor ovenfrietjes, of snacks als een kroketje of kippenvleugeltjes. Ik weet dat je er zoveel meer mee kan. Dat zie ik namelijk bij de Facebook groepen waar ik lid van ben. Zo veel mensen gebruiken ‘m elke dag en toveren er de lekkerste gerechten uit. Kortom ik heb me voorgenomen om ‘m wat vaker te gaan gebruiken.

Nu zag ik in een van die groepen dat iemand er een kaassoufflé in had gemaakt. Dat leek me een heerlijk idee. Maarrrr wat voor kaas gebruik je dan want daarmee valt of staat een kaassoufflé. Die persoon gebruikte 1 plakje jonge kaas per kaassoufflé. Nou dat gaat ‘m om 2 redenen niet worden. 1: ‘jonge kaas’ dat zegt toch al genoeg hè? Dat smelt wel lekker maar daar zit kraak noch smaak aan. En nr. 2: maar 1 plakje kaas??? Dat is mijn ogen ‘holle kies’ werk. Ik heb namelijk lang geleden eens deze Kaas Wontons gemaakt en nu ik het terug lees heb ik toen Comté gebruikt. Heerlijke kaas hoor maar na het bakken was er weinig van over. Ik had er of meer in moeten doen of een ander soort kaas moeten gebruiken. Mocht ik die nog een keer maken dan gebruik ik dezelfde kaas als voor deze kaassoufflé’s, namelijk Raclette kaas.

Raclette Kaas

Met deze kaas krijg je echt een lekkere stevige gesmolten vulling. Niet te dun dat het als water eruit loopt nadat je een hap hebt genomen, en met een beetje pech tegen je kin aan komt. Nee, het was goed zo. Kijk maar eens naar deze foto van de vulling.

Kaassoufflé uit de Airfryer

Warme gesmolten kaas. Ziet er goed hè?

Ingrediënten per kaassoufflé:

  • 1 plakje roomboter bladerdeeg
  • 2 plakjes Raclette kaas
  • mosterd
  • ei, losgeklopt
  • sesamzaad

Zo maak je het:

  1. Ontdooi een plakje bladerdeeg maar laat het nog een beetje stevig, dat is makkelijker werken.
  2. Besmeer met mosterd maar laat de randjes vrij.
  3. Snij de plakjes kaas op maat en leg op 1 helft van het bladerdeeg.
  4. Bestrijk de rand van het bladerdeeg met losgeklopt ei.
  5. Vouw dubbel en druk de randen goed aan met een vork.
  6. Bestrijk de bovenkant met eigeel en bestrooi met sesamzaad.
  7. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de kaassoufflé ongeveer 8 minuten goudbruin.
Kaassoufflé uit de Airfryer
Kaassoufflé uit de Airfryer

Filed Under: Airfryer, Snack Tagged With: Airfryer, mosterd, Raclette kaas, Roomboter bladerdeeg, Sesamzaad

Previous Post: « Gegrilde Kipsalade met Druiven
Next Post: Poffertjes uit de Airfryer »

Reader Interactions

Comments

  1. Tonny says

    23 september 2016 at 22:04

    Ik zou deze kaassouffle wel willen maken, maar ik heb geen airfryer. Als ik hem in de oven wil afbakken moet ik hem er dan ook op 180 gr doen? En waarschijnlijk ook langer bakken?

  2. I am Cooking with Love says

    23 september 2016 at 22:29

    Ja, in de oven zou ik ‘m op dezelfde temperatuur afbakken en hoe lang? Tot hij er mooi goud bruin uit ziet. Ik denk een minuutje of 10 à 15. Moet je even bekijken hoe snel dat gaat in jouw oven.

  3. Anja Groenen says

    18 oktober 2018 at 19:53

    Een kaastosti,op hoeveel graden en hoelang?

  4. I am Cooking with Love says

    18 oktober 2018 at 20:19

    Bij punt 7 kan je lezen dat ze 8 minuten op 180 graden moeten. Succes en geniet ervan!

Trackbacks

  1. Glutenvrije kaassoufflé uit de Airfryer - Focus on Foodies schreef:
    21 januari 2017 om 05:02

    […] Airfryer en dat is een stuk minder vet. Toen ik op Twitterr een tijd terug een recept tegenkwam van I am cooking with love voor kaassoufflé uit de airfryer, wilde ik het meteen uitproberen. Ik maakte er een glutenvrije […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Bamisoep

Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

Limoen Cheesecakejes met Bastogne

Limoen Cheesecakejes met Bastogne

Instagram

Tessa

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025