Gua Bao met Thaise Garnalen
Het is weer tijd voor een Food Blog Challenge. Na de KFC van vorige keer hebben PJ en Vanessa bedacht om Gua Bao te maken. Het zijn gestoomde broodjes die je kan vullen met diverse lekkere ingrediënten. Officieel wordt er buikspek gebruikt maar je kan natuurlijk alle kanten er mee op. Ze doen denken aan de bekende bapao alleen zit daar de vulling ‘ingepakt’ in het broodje.
Het was mijn bedoeling ook om de Gua Bao zelf te gaan maken maar daar is het niet meer van gekomen. Gewoon geen tijd. Of te wel veel te laat begonnen met deze challenge. Maar ook las ik vaak dat men gefrustreerd raakte want het is blijkbaar best tricky om ze goed, lees fluffy en licht, te maken. Dus ik dacht, weet je wat ik haal ze bij de Toko uit de vriezer. Net zo makkelijk. Maar ergens knaagt het toch dat ik ze niet zelf gemaakt heb dus eens zal ik een poging wagen.
Dus voor nu, bespaar je de moeite en ga ze halen. Maak deze heerlijke marinade met garnalen en geniet. De saus is wat zoet zurig. De frisse komkommer past daar perfect bij.
Ingrediënten:
- 500 gram rauwe garnalen, gepeld
- 2 tenen knoflook, fijngehakt of fijngeraspt
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 2 theelepels Thaise rode currypasta
- 6 Gua Bao, uit de diepvries bij de Toko
- plakjes komkommer
Zo maak je het:
- Meng alle ingredienten op de garnalen en broodjes na in een kom.
- Leg de gepelde garnalen in de marinade en laat een half uurtje marineren.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen gaar. Haal ze uit de pan hou warm.
- Giet de rest van de marinade in de pan en laat een paar minuutjes koken.
- Stoom de broodjes zoals op de verpakking.
- Besmeer de binnenkant van de broodjes met de saus en beleg met plakjes komkommer en garnalen.
[…] 4gr gist 100 ml melk 50 gr Suiker 200 gr bloem + 2 EL extra bloem 1/2 EL Olie 8 stukjes bakpapier van 10cm x 10 cm 8 kleine stukjes bakpapier van 10cm x 5 cm Olie om in te vetten Methode Los in een kommetje de melk samen met de suiker en het gist op totdat de suiker helemaal opgelost is. Zet apart. In de kom van je mixer, voeg je de “melk” toe en vervolgens in delen de bloem. Laat met deeghaken het geheel gedurende 10 minuten kneden. Voeg nu de olie toe en kneed vervolgens wederom 10 minuten met je elektrische mixer. Vet in met olie, plaats een natte doek over de kom heen en laat gedurende 60 minuten rijzen op een warme plek. (ik doe altijd van te voren mijn oven op 50 graden en wanneer ik de kom met het deeg toevoeg zet ik de oven uit. Je deeg zal nu rijzen. Niet extreem, maar wel dat ie lekker luchtig wordt. Haal uit de oven en rol uit in een lange worst. Verdeel in 2 en en vervolgens weer in 4 gelijke stukken. Vet de grote velletjes bakpapier aan een kant in met olie en vet de kleine velletjes bakpapier beide kanten in met olie. Leg een bord klaar om je uitgerolde gua baos te kunnen plaatsen. Tevens is het handig een vochtige doek klaar te hebben om die over de uitgerolde baos te leggen zodat ze niet uitdrogen. Strooi een beetje bloem op een werkblad, maak er een rondje van en rol het stukje deeg uit dat je hem ovaal krijgt waardoor je hem kunt dubbelklappen. Plaats er een klein velletje bakpapier tussen zodat j ze makkelijk kunt openen als ze eenmaal gestoomd zijn. Leg op een groot velletje bakpapier. Stoom de broodjes gedurende een minuutje of 5 in een stoompan. Voeg 1 EL azijn toe om je boa’s mooi wit te houden. Vul de broodjes en serveer of laat ze afkoelen en vries ze in. Wie maakte het nog meer? Samen met Pei Yee van Nombelina.com ging ik de challenge aan (bekijk haar recept hier), maar Tessa van I am cooking with love deed weer mee. Haar recept vind je hier. […]