• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Copycat McDonalds Apple Pie

Copycat McDonalds Apple Pie

9 april 2016 by I am Cooking with Love

Copycat McDonalds Apple Pie

Copycat McDonalds Apple Pie

Er was een tijd dat je bij McDonalds een stukje warm appelgebak kon krijgen. Gefrituurd appelgebak, wat later gebakken appelgebak werd. Maar zeg nou zelf, gefrituurd is natuurlijk stukken slechter  lekkerder dan uit de oven gebakken. En opeens waren ze er niet meer. Veel teleurgestelde klanten die hun toetje of kopje koffie zonder hun geliefde appelgebak moesten doen. Heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit, of ik weet het gewoonweg niet meer, zo’n appelgebak besteld. Dat weerhield me er niet van om een namaak versie ervan te maken. De combinatie van warme appel met krokant gefrituurd bladerdeeg leek me ontzettend lekker. En dat waren ze.

Ik gebruikte een rol bladerdeeg. In de Foodybox Paaseditie zat een rol van Tante Fanny. Perfect om 4 appeltaartjes te maken.

Copycat McDonalds Apple Pie

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
  • 3 Granny Smith appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel piment
  • 30 gram roomboter
  • snufje zout
  • olie om in te frituren

Zo maak je het:

  1. Doe de blokjes appel samen met de basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, piment, roomboter en het snufje zout in een pannetje. Breng aan de kook en laat het in ongeveer 10 minuten zacht worden. De blokjes moeten nog wel hun vorm behouden. Dus niet tot moes koken. Laat het daarna helemaal afkoelen.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij in vier gelijke stukken. Schep 2 eetlepels van het appelmengsel op elk stuk bladerdeeg. Probeer niet te veel vocht mee te scheppen. Maak de randjes nat met water en vouw dubbel. Druk met een vork de randjes goed aan.
  3. Zet ze een klein half uurtje in de koelkast.
  4. Verhit de olie tot 180 graden. Bak per 2 de appeltaartjes in ongeveer 8 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier. Warm het lekkerst.

Bron: Popsugar

Filed Under: Snack Tagged With: appel, bladerdeeg, copycat, frituren, gefrituurd, McDonalds

Previous Post: « Foodpost #1
Next Post: Teriyaki Tonijn Salade »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Broodje Jeugdsentiment

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Mini Bananen Chocolate Chip Muffins

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Instagram

Tessa

Warme Coco Chocolademelk - 1

Warme Coco Chocolademelk

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025