• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

29 mei 2012 by I am Cooking with Love

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Regelmatig kijk ik op zaterdag Saturday Kitchen op BBC1. Meestal komt daarna nog een kookprogramma en de laatste tijd was dat steeds ‘The Little Paris Kitchen’. Daarin zie je Rachel Khoo de lekkerste dingen maken in haar piepkleine keukentje. Ze is van oorsprong Brits maar verhuisde naar Parijs om daar naar de beroemde kookschool Le Cordon Bleu te gaan. Vervolgens opende ze een restaurant. De kleinste die er was namelijk in haar eigen huiskamer. Er was plek voor maar 2 personen. Dat werd een groot succes.

Nu heeft ze n.a.v. haar succesvolle serie een kookboek uitgebracht ‘Chez Rachel’. Vol heerlijkheden. Ik besloot als eerste de cake uit te proberen.

Wat heb je allemaal nodig:

  • 250 gram tarwebloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 150 gram gedroogde Franse worst of salami, fijngehakt
  • 80 gram pistache nootjes, grof gehakt
  • 100 gram gedroogde pruimen, grof gehakt
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 1,5 dl olijfolie
  • 50 gram yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • peper

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een broodvorm van 500 gram met bakpapier. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de worst, de pistache nootjes en de pruimen. Klop in een andere kom de eieren tot ze dik en licht van kleur zijn. Klop er geleidelijk de melk, olie en yoghurt door. Voeg tot slot het zout en de peper toe en schep dit mengsel beetje bij beetje door het bloemmengsel. Klop niet te lang door ( je kunt beter te kort kloppen).*

Schenk het beslag in de voorbereide vorm. Bak de cake 30-40 minuten of tot een breinaald die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uit komt. Laat de cake in de vorm afkoelen.

* Waarom dit?: Hoe langer het beslag wordt geklopt nadat de bloem is toegevoegd, hoe beter de gluten zich kunnen ontwikkelen. In tegenstelling tot brood worden cake en gebak taai van te veel gluten. Om te voorkomen dat je te lang klopt na het toevoegen van de bloem kun je in plaats van een garde ook een rubberen spatel gebruiken.

Als je het zo leest is het niet moeilijk om te maken, en dat was het ook niet. Maar toen proeven. Ik liet de man ook een stuk proeven en wat vonden we ervan?

Nou, het was lekker maar had ook veel ‘dat zou ik de volgende keer anders doen’. Zo proefde ik de pistache nootjes niet echt goed terug. Volgende keer meer in doen of eventueel mengen met nog ander nootjes zoals walnoot of geroosterde pijnboompitten. Ik vond het zoetje wat de pruimen gaven wel lekker, de man niet zo. Nu is hij ook niet dol op rozijnen en ik denk dat dit hem te veel aan krentenbrood deed denken.

En het klinkt misschien heel gek met die toch best vettige worst en de olijfolie die erin zit maar ik vond de cake wat droog. Nu zag ik dat ze ook een versie met zachte geitenkaas ipv de worst had gemaakt. Misschien dat dat de boel wat smeuïger maakt.

Dus deze zal ik zeker nog een keer maken maar dan een met een beetje van mezelf.

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

[bol_product_links block_id=”bol_56bcf02387cc5_selected-products” products=”1001004011831310″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Filed Under: Snack Tagged With: cake, pistache, pruimen, salami

Previous Post: « Witlofsoepje
Next Post: Ajam Smoor van Jeff Keasberry »

Reader Interactions

Comments

  1. caroline brouwer says

    29 mei 2012 at 08:10

    Deze cake staat ook op mijn “to-do-lijstje”. Jammer dat hij een beetje droog was, want hij ziet er wel schitterend uit! Die pruimen lijken mij er juist ook lekker in. Ik ga als ik hem ga maken je adviezen ter harte nemen.
    groeten, Caroline

  2. I am Cooking with Love says

    29 mei 2012 at 10:28

    Wat ik me ook zat te bedenken Caroline, is dat het misschien ook uitmaakt of je de nootje vers van de kaasboer/notenboer haalt ipv uit de supermarkt zoals ik had gedaan. Die zijn toch wat droger. Ben benieuwd hoe jij ‘m zal vinden!

  3. caroline brouwer says

    29 mei 2012 at 21:34

    Ik vind de noten van de notenbar inderdaad veel lekkerder dan van de supermarkt, helemaal mee eens. (wat zijn we verwend!)

  4. I am Cooking with Love says

    29 mei 2012 at 21:54

    haha ach we weten gewoon wat we lekker vinden!! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodblogswap - Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous

Foodblogswap – Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Pompoenpuree maken in de Snelkookpan

Instagram

Tessa

Foodblogswap - Chimichurri Zelf Maken

Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025