• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

31 december 2016 by I am Cooking with Love

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Of ik een paar lekkere kazen uit wilde kiezen in de webshop van DeLekkersteKaas.nl. Ehh ja graag! Ben dol op kaas. Soms denk ik wel eens dat het maar goed is dat ik niet in een kaaswinkel werk. Ik zou me de hele dag klem eten…eh proeven natuurlijk. 😉

Maar goed, ik moest dus kiezen. Nu ben ik daar niet zo goed in wanneer het zoveel lekkers betreft. Het is me uiteindelijk gelukt om wat in het winkelmandje te doen. Onder andere had ik kaasfondue gekozen. Ze hadden diverse variaties en ik koos de Après Ski. De kazen kwamen goed verpakt en nog super koel hier aan. Maar toen ik op de verpakking van de kaasfondue keek las ik ‘Boerenkaas Fondue’. Maar die had ik niet besteld. Dus ik gemaild en ik kreeg dezelfde dag nog antwoord. Wat bleek het was wel de Après Ski versie alleen was er per ongeluk de verkeerde sticker op geplakt. Maar alsnog zou ik de Après Ski versie toegestuurd krijgen om zo het verschil te kunnen proeven. Nou, dat vond ik zo attent.

Stilton

Ook had ik Stilton gekozen. Al vaker heb ik blauwe kazen gegeten maar nog nooit een Stilton. Daar was ik erg benieuwd naar. Ik proefde zo een stukje en man oh man wat is dat lekker zeg! Echt heerlijk. Ik moest me inhouden niet het hele stuk achter elkaar op te eten want ik wilde deze bladerdeeg hapjes er nog mee maken. Een perfect kaashapje voor de echte (blauwe) kaasliefhebber.

Ingrediënten:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 gram Stilton of andere blauwe kaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijdt 4 stroken over de lengte en 6 in de breedte. Je hebt nu 24 vierkantjes bladerdeeg.
  3. Prak in een schaaltje de Stilton los en leg op elk plakje bladerdeeg een theelepel kaas.
  4. Bestrijk de randjes met los geklopt ei en klap het plakje dubbel.
  5. Druk de randjes goed dicht met een vork en leg het kaas hapje op de bakplaat. Herhaal met de rest.
  6. Bestrijk de hapjes met de rest van het losgeklopte ei en rasp wat verse Parmezaanse kaas erover.
  7. Snij met een scherp puntje van je mes een klein gaatje in het midden van het hapje.
  8. Bak in 10-15 mooi goudbruin.

Bron: Nigel Slater

Deze producten heb ik om te testen toegestuurd gekregen. De mening is geheel van mijzelf.

Filed Under: Snack, Vegetarisch Tagged With: bladerdeeg, blauwe kaas, hapjes, hartig hapje, parmezaanse kaas, Stilton

Previous Post: « Caramel Popcorn Zelf Maken
Next Post: Spaghetti met Salieboter, Zongedroogde Tomaatjes & Feta »

Reader Interactions

Comments

  1. Mariska says

    4 januari 2017 at 17:06

    Super lekker! Ik ga dit zeker eens maken met deze koude winterdagen. Ziet er fantastisch uit!

  2. I am Cooking with Love says

    4 januari 2017 at 17:09

    Dank je wel Mariska. Leuk dat je ze gaat maken.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Rabarbertaartje met Mascarpone en Slagroomvulling

Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele gerechten voor de feestdagen

Poffertjes uit de Airfryer

Poffertjes uit de Airfryer

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Instagram

Tessa

Broodje Jeugdsentiment

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025