Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling
Of ik een paar lekkere kazen uit wilde kiezen in de webshop van DeLekkersteKaas.nl. Ehh ja graag! Ben dol op kaas. Soms denk ik wel eens dat het maar goed is dat ik niet in een kaaswinkel werk. Ik zou me de hele dag klem eten…eh proeven natuurlijk. 😉
Maar goed, ik moest dus kiezen. Nu ben ik daar niet zo goed in wanneer het zoveel lekkers betreft. Het is me uiteindelijk gelukt om wat in het winkelmandje te doen. Onder andere had ik kaasfondue gekozen. Ze hadden diverse variaties en ik koos de Après Ski. De kazen kwamen goed verpakt en nog super koel hier aan. Maar toen ik op de verpakking van de kaasfondue keek las ik ‘Boerenkaas Fondue’. Maar die had ik niet besteld. Dus ik gemaild en ik kreeg dezelfde dag nog antwoord. Wat bleek het was wel de Après Ski versie alleen was er per ongeluk de verkeerde sticker op geplakt. Maar alsnog zou ik de Après Ski versie toegestuurd krijgen om zo het verschil te kunnen proeven. Nou, dat vond ik zo attent.
Stilton
Ook had ik Stilton gekozen. Al vaker heb ik blauwe kazen gegeten maar nog nooit een Stilton. Daar was ik erg benieuwd naar. Ik proefde zo een stukje en man oh man wat is dat lekker zeg! Echt heerlijk. Ik moest me inhouden niet het hele stuk achter elkaar op te eten want ik wilde deze bladerdeeg hapjes er nog mee maken. Een perfect kaashapje voor de echte (blauwe) kaasliefhebber.
Ingrediënten:
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 250 gram Stilton of andere blauwe kaas
- 1 ei, losgeklopt
- Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijdt 4 stroken over de lengte en 6 in de breedte. Je hebt nu 24 vierkantjes bladerdeeg.
- Prak in een schaaltje de Stilton los en leg op elk plakje bladerdeeg een theelepel kaas.
- Bestrijk de randjes met los geklopt ei en klap het plakje dubbel.
- Druk de randjes goed dicht met een vork en leg het kaas hapje op de bakplaat. Herhaal met de rest.
- Bestrijk de hapjes met de rest van het losgeklopte ei en rasp wat verse Parmezaanse kaas erover.
- Snij met een scherp puntje van je mes een klein gaatje in het midden van het hapje.
- Bak in 10-15 mooi goudbruin.
Bron: Nigel Slater
Mariska says
Super lekker! Ik ga dit zeker eens maken met deze koude winterdagen. Ziet er fantastisch uit!
I am Cooking with Love says
Dank je wel Mariska. Leuk dat je ze gaat maken.