• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

19 september 2017 by I am Cooking with Love

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Kesbeke, bekend van de tafelzuren, heeft een nieuw product op de markt gebracht. Zacht Zure Salade Boontjes. Is eens wat anders dan de augurkjes en uitjes. En omdat het zo anders is hebben ze Joke Boon gevraagd om te helpen.

Joke is immers dè bonenspecialist. Vorig jaar, het jaar van de boon, heeft ze er een mooi kookboek over uitgebracht met alleen maar recepten met bonen. Daarmee is zij natuurlijk de uitgelezen persoon om mee te denken en mixen te ontwikkelen.

Ze heeft 5 mixen bedacht. Waarvan er dit jaar 3 uit zijn gebracht.  De Mediterrane Mix, Hollandse Mix en de Griekse Mix. Ik mocht de potjes uitproberen en heb als eerste de Griekse Mix gebruikt. Je kan de bonen zowel warm als koud gebruiken en bovenop de deksels zit een klein boekje met een paar recepten.

De saladeboontjes zijn bij de Albert Heijn verkrijgbaar voor €1,49.

Ingrediënten:

  • 1 potje Salade boontjes Griekse mix van Kesbeke
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel zoetzure azijn uit het potje bonen
  • 1/8 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui in dunne halve ringen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 knoflookolijven
  • 50 gram feta
  • zout & peper

Zo maak je het:

  1. Giet de boontjes af maar bewaar het vocht.
  2. Meng in een schaaltje de mayonaise, Griekse yoghurt, zoetzure azijn, knoflookpoeder, oregano, dille en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijdt de komkommer in kwart plakjes. De cherrytomaatjes door de midden net als de olijven.
  4. Meng in een ruime kom de boontjes samen met de komkommer, rode ui, tomaatjes en olijven en hussel door elkaar.
  5. Giet alles, of een beetje, van de dressing erbij en meng weer.
  6. Verkruimel vervolgens de feta over de salade.
  7. Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.

Filed Under: Erbij, Groenten, Hoofdgerecht, Lunch, Salade Tagged With: Griekse bonenmix, Kesbeke, salade, zoetzure boontjes

Previous Post: « Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes
Next Post: Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Rabarberijs

Kaasstrikken

Kaasstrikken

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt2

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Kaas Rode Pesto Vlinders

Instagram

Tessa

Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025