Aardbeien, Feta, Bacon salade
Dit is zo’n salade die per ongeluk ontstaan is. Je hebt nog wat lekkere ingrediënten in de koelkast, gooit alles bij elkaar en het blijkt een winner te zijn. Het voordeel is dat je het makkelijk voor 1 persoon kan maken maar ook net zo makkelijk voor een heleboel meer mensen. Het let allemaal niet zo nauw, het smaakt toch wel goed.
Ik kan je aanraden om ook echt de pijnboompitjes erin te doen want dat maakte het gerecht helemaal af vond ik. Nu zijn er nog heerlijke zoete aardbeien te verkrijgen dus ga ‘m maken en laat me weten wat je er van vond.
Ohja die azijn. Je vraagt je natuurlijk af waar ik die vandaan heb. Die heb ik besteld bij Foodelicious. Een geweldige (web)winkel met de meest uiteenlopende azijnen en olijfolien. Ze adviseren je graag en goed en denken met je mee welke azijn of olie het beste past bij het gerecht wat je in gedachten hebt. De moeite waard om er eens rond te neuzen.
Ingrediënten:
- 125 gram aardbeien
- 4 plakjes ontbijtspek
- 100 gram feta
- veldsla
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel vijgen-dadel balsamico azijn
- 1theelepel mosterd
- 1/2 eetlepel honing
- peper & zout
- Handje pijnboompitten geroosterd
Zo maak je het:
- Maak de dressing door de mayonaise, olijfolie, azijn, mosterd en honing met elkaar goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de ontbijtspek uit in een droge pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze mooi goudbruin zijn. Doe ze daarna direct in een schaaltje of op een bordje om te voorkomen dat ze doorbakken.
- Snij de aardbeien in plakjes.
- Pak een schaal en doe er een flinke hand, of zoveel je wit, veldsla in. Verdeel de aardbeien erover. Verkruimel de plakjes ontbijtspek en strooi ook over de sla. Verkruimel de feta en strooi die samen met de pijnboompitjes over de sla.
- Giet de dressing erover. Hussel voorzichtig door elkaar en eet smakelijk.