Pizza met Bresaola
Ik had nog wat bresaola over en besloot daar een pizza mee te maken. Ergens online had ik gezien dat de Albert Heijn kant en klare pizzabodems verkoopt. Er zit al een tomatensaus op en je hoeft ‘m alleen nog maar zelf te beleggen. Dat leek me ideaal. Deze keer had ik geen zin om zelf deeg te maken of met een rol koelvers deeg in de weer te gaan. Bovendien wilde ik het gewoon eens uitproberen.
Ik besmeerde de bodem met knoflookolie en aangezien ik verse knoflook had gebruikt was de smaak best pittig. Zie je dat nou niet zitten dan laat je dat weg en beleg je de bodem gelijk met de bresaola.
Ingrediënten voor 1 pizza:
- 1 pizzabodem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 8 plakjes bresaola
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui in halve ringen
- geraspte mozzarella
- gedroogde oregano
Zo maak je het:
- Meng de uitgeperste knoflook met de olijfolie en smeer met een kwastje over de bodem van de pizza. ( Je zal olie overhouden.)
- Beleg de pizzabodem met de plakjes bresaola en verdeel de tomaatjes en rode ui er over.
- Bestrooi met de geraspte kaas en oregano.
- Bak in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten af.