• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Ovenschotel / Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

2 november 2018 by I am Cooking with Love

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Zoals ik al schreef over het boek van Yvette van Boven De Grote Oven van Van Boven was het lastig kiezen wat nou als eerste te maken. Maar toen ik dit risotto recept zag wist ik dat deze het moest worden. Ik heb wel vaker risotto gemaakt maar altijd gewoon in de pan op het vuur. Dat het ook mogelijk was om het in de oven klaar te maken wist ik wel maar had ik gewoon  nog nooit geprobeerd. Dit was een mooie kans. Bovendien zat er pompoen en salie in, allemaal heerlijk in het seizoen nu.

Het was een groot succes en zo makkelijk. Ik vind het altijd erg prettig om ovengerechten te maken want je hebt er geen omkijken naar wanneer het in de oven staat. De risotto kwam er super goed en gaar uit hoewel ik hem een tikkeltje smeuïger wilde hebben. Dat heb ik opgelost door aan het eind een scheutje hete bouillon erdoor te roeren.

Heb jij al eens risotto uit de oven gemaakt? En hoe was dat? Ik hoor het graag.

Ingrediënten:

  • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes van 1 cm gehakt
  • 1/2 koolraap of andere wortelgroente, idem
  • plensje olijfolie
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • klontje roomboter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 gram arborio risottorijst
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • klein bosje salie, in reepjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas ( of andere kaas die op moet)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spreid de blokjes groeten uit op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 30 minuten tot ze net gaan bruinen. Zet de laatste 10 minuten een ovenschaal erbij om voor te verwarmen. Als alles in een ovenvaste pan klaarmaakt kan de de laatste stap overslaan.
  3. Smelt intussen de boter in een antiaanbakpan, voeg de sjalotjes toe en roerbak ze 6 minuten tot ze zacht zijn. Roer de rijst erdoor, de salie en de knoflook en schep alles een minuut of wat om.
  4. Schep de geroosterde groenten en driekwart van de kaas erdoor en blus af met de wijn. Roer alles los tot het goed gemengd is.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en schep de hele boel in de warme ovenschaal. Giet de hete bouillon erbij en roer alles nog een keer door. Bak onafgedekt 40 minuten.
  6. Dien direct op met de rest van de kaas erover.

Ps: Mocht de risotto toch iets te stevig zijn geworden voeg dan een beetje extra (hete) bouillon toe en roer dat erdoor.

Filed Under: Groenten, Hoofdgerecht, Ovenschotel, Vegetarisch Tagged With: flespompoen, koolraap, ovengerecht, parmezaanse kaas, pompoen, risotto, salie

Previous Post: « Recensie: De Grote Oven Van Van Boven
Next Post: Blauwe Kaasdip Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Rookkaas Crackers Maken

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken

Koe Lo Kai - Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Instagram

Tessa

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025