• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Semifreddo met Lemon Curd en Meringue

Semifreddo met Lemon Curd en Meringue

9 juni 2014 by I am Cooking with Love

Semifreddo met lemon curd en Merengue in de maak.

Semifreddo met Lemon Curd en Meringue

Dit is nu al de derde keer dat ik dit gemaakt heb. Niet achter elkaar natuurlijk maar verspreidt over maanden, veel maanden. De reden is dat ik er steeds geen mooie foto van kon krijgen. En ja, dat wilde ik toch wel voor bij het recept. De eerste keer was het een gevalletje van te snel op. Geen kans om nog iets moois op de foto te zetten. De 2e keer, tja, ik kreeg het gewoon niet mooi op een bordje en wederom snel op want ik had eters. 
 
Dus nu weer een poging en toevallig plaatste ik bovenstaande foto op Facebook van de semifreddo voor dat het de vriezer in ging. Ik kreeg er veel positieve reacties op en natuurlijk de vraag of het recept online zou komen. Ja, zei ik mits ik de boel een beetje fatsoenlijk op de foto kan zetten. Toen zei Myriam van Hap en Tap, waarom gebruik je deze foto niet? Ja, waarom ook niet. Helemaal niet aan gedacht. Want waarom alleen maar een foto van het eindresultaat plaatsen wanneer het er voor ook verrukkelijk uit ziet, toch? 
 

Deze keer heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt want ik heb de lemon Curd en de meringue gewoon gekocht in plaats van zelf te maken. Smaakte net zo lekker overigens. 😉
 

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 180 gram meringues (zelf gemaakt of gekocht bij oa Jamin)
  • 8 volle eetlepels Lemon Curd (zelf gemaakt of gekocht bij oa Albert Heijn)
  • rasp van 1 sinaasappel

Extra: bakblik van ongeveer 25 cm lang bekleed met plastic folie of met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier

  1. Klop de slagroom stijf, maar niet te stijf. Tussen lobbig en stijf in.
  2. Verkruimel de meringues in fijne en grove stukjes en schep door de slagroom.
  3. Mix in een schaaltje de lemon curd met de sinaasappelrasp.
  4. Schep een bodem slagroom in het bakblik en daar bovenop wat eetlepels lemon curd. Verspreid het met je lepel maar mix niet te veel door elkaar. Je wilt een soort marmer effect behouden.
  5. Schep daar weer slagroom boven op en vervolgens weer de lemon curd.
  6. Herhaal tot het op is
  7. Dek het bakblik goed af en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  8. Snij er dikke plakken van en geniet. Eventueel met wat fruit erbij.

 

Inspiratie: Nigel Slater

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: Lemon Curd, Meringue, sinaasappel, slagroom, toetje, vriezer

Previous Post: « Chipotle Hamburger
Next Post: Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. sonja says

    23 juni 2014 at 12:43

    wat klinkt dit verrukkelijk lekker! lemoncurd is sowieso een grote favoriet van me, en in combinatie met meringues en dan nog al die room….hmmmm!!

  2. Hazel says

    23 juni 2014 at 14:24

    Ohh… wat een stout gerecht! Veel te lekker! yum, yum, yum!!

  3. Betina Oostveen says

    23 juni 2014 at 14:36

    Zo easy en maar met 4 ingredienten?! Ja dit ga ik zeker zelf ook proberen.
    Bedankt voor het delen!

  4. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 15:25

    Inderdaad, zooo easy en zoo lekker. Maak je indruk mee als je gasten hebt. Of gewoon lekker voor jullie 2-tjes maken. Deed ik ook. Vond de Man helemaal niet erg. Een paar avonden achter elkaar dit als toetje. 😉

  5. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 15:26

    I know! 😉

  6. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 15:26

    Het is een heerlijke combi.

  7. tessacouperus says

    23 juni 2014 at 19:00

    Jeetje, is dat echt àlles, is het zó eenvoudig? Dit had ik jaaaaren eerder moeten weten! 😀

  8. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 19:52

    Ja goed hè?

  9. Marion says

    23 juni 2014 at 20:00

    Heerlijk! Ik ben een fan van Michael Slater en bekijk regelmatig je blog:-)

  10. I am Cooking with Love says

    23 juni 2014 at 20:05

    Wat leuk dat zo vaak langs komt. Dank je wel.

  11. Es says

    27 juni 2014 at 08:35

    Ah. Snel en simpel. Daar hou ik wel van. En nu heb ik zin in ijs… En dan is het nog niet eens negen uur in de ochtend! Hahaha

  12. Judith - myfoodblog.nl says

    6 juli 2014 at 20:58

    Dit ziet er heerlijk uit, en, nog makkelijk ook 🙂

  13. I am Cooking with Love says

    7 juli 2014 at 09:37

    Ja, goed hè? 😉

  14. Gertie says

    9 mei 2015 at 17:51

    Ziet er heerlijk uit!
    PS
    Moet er nog suiker in de slagroom of is het samen met de merengue zoet genoeg?

  15. I am Cooking with Love says

    9 mei 2015 at 19:30

    Hallo Gertie, nee hoor er hoeft geen suiker in. De lemon curd en merengue maken het inderdaad zoet genoeg.

  16. Gabriël says

    22 december 2017 at 10:59

    Dit wordt het toetje op 2e kerstdag. Dank!

  17. I am Cooking with Love says

    22 december 2017 at 11:23

    Goed idee Gabriël! Het is heerlijk. Fijne feestdagen. Groeten, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Shakshuka voor 1 Persoon

Shakshuka met Feta voor 1 Persoon

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Honing-Madeleines

Honing-Madeleines

Tartiflette

Tartiflette

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Instagram

Tessa

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025