• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Espressso Panna Cotta met Amarula

Espressso Panna Cotta met Amarula

16 februari 2016 by I am Cooking with Love

Espressso Panna Cotta met Amarula

Espressso Panna Cotta met Amarula

Vandaag is het feest. Vandaag is het 14 jaar geleden dat ik in Brussel een nieuw hart en 2 nieuwe longen kreeg! Yay! Ongelofelijk, zo lang geleden al. En ik ga nog even door hoor. Ik ga namelijk voor de 100. Dat is mijn doel. 😉

Ik lag pas in mijn bed en bedacht me dat toen ik ‘het telefoontje’ kreeg het na 4-en in de ochtend was. Toen ik tig jaar geleden geboren werd was het 4.44 uur! Zo’n beetje rond dezelfde tijd. Wat een toeval vind je niet? Dat ik me dat pas na 14 jaar realiseer. Nou ja, is ook niet zo heel belangrijk natuurlijk. Het feit dàt ik het telefoontje kreeg, en nog razend snel ook, was veel belangrijker. Ik heb maar 2 weken op de wachtlijst gestaan! Niet normaal zo kort. Nu stond ik wel als hoog urgent en ook in België op de lijst. Dat scheelt wel een boel.

Vorig jaar was een jaar met veel logeerpartijtjes in het ziekenhuis. Nu vind ik dat op zich niet zo heel erg want ik heb een geweldige longarts en haar team om haar heen is ook super. Doordat ik zo vaak op de longafdeling lig leer je de verpleegkundigen goed kennen en zij jou. Stuk voor stuk leuke meiden. Dus ja dat maakt een verblijf daar iets minder erg.

Wat ik wel merk is dat ik vroeger het echt niet erg vond om in een ziekenhuis te liggen. Ik had immers geen werk, arbeidsongeschikt, al mijn vrienden en vriendinnen zaten of nog op school of op het werk. Dus had ik niet veel aanspraak op de dag. Dan belde ik een vriendin er totaal niet bij stilstaand dat ze niet konden kletsen omdat ze aan het werk waren. En in het ziekenhuis, toen nog de VU, ja daar was het gezellig. Ik hielp de verpleging mee met de handdoeken en washandjes vouwen als de Lips kar terug kwam van de stomerij. Dat gooiden ze dan op mijn bed. Ik was regelmatig een proefpersoon wanneer een groepje co-assistenten rond mijn bed stonden en moesten leren hoe ze bijvoorbeeld een lever moesten onderzoeken. Allemaal leuk.

Ook daar zag ik vaak dezelfde patiënten terugkomen. Nu was er een meisje, ook longpatiënt natuurlijk, die bij mij op zaal lag. We lagen naast elkaar en hadden de grootste lol. Elke dag draaiden we onze bedden helemaal omhoog tot op de hoogste stand zodat we zo dichterbij de televisie zaten die aan het plafond vast zaten en keken we As The World Turns! Genieten was dat.

Maar anno nu vind ik een logeerpartijtje van een week méér dan zat. Dat geef ik ook standaard op de eerst dag van opname aan. En gelukkig proberen ze daar in mee te werken. Erg fijn.

Want ja, nu heb ik een heerlijke man, de Man! En een heerlijk kattenbeest dus mis je dat gewoon als je daar ligt.

Daarom is mijn voornemen voor het komende jaar, zo min mogelijk, het liefst helemaal niet, logeren in het ziekenhuis.

Vanavond komen mijn ouders eten en voor toe heb ik deze panna cotta gemaakt. Een heerlijke afsluiter van een bijzonder dag.

Espressso Panna Cotta met Amarula

Ingrediënten:

Voor het espresso laagje:

  • 2 zakjes Espresso Sticks (oploskoffie)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 300 ml water

Voor de Panna Cotta:

  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 120 gram suiker
  • 3  blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille
  • 2 à 3 eetlepels Amarula

Zo maak je het:

  1. Breng het water voor het Espresso laagje aan de kook. Schenk in een maatbeker, is makkelijker om straks de vormpjes te vullen. Los de espresso poeder en suiker erin op.
  2. Week ondertussen de gelatine blaadjes in koud water. Eenmaal zacht, knijp de blaadjes uit en doe bij de koffieoplossing. Roer tot de gelatine opgelost is.
  3. Schenk een bodempje in kleine glaasjes of vormpjes of in 1 grote vorm. Zet in de koelkast en laat een paar uur opstijven.
  4. Leg de 3 blaadjes gelatine voor de Panna Cotta laag in een kom met koud water en laat het zacht worden.
  5. Breng in een pannetje de melk en suiker aan de kook en draai het vuur uit. Schenk de room, vanille en Amarula erbij. Roer als laatste de uitgeknepen gelatine erdoor.
  6. Laat het wat afkoelen bijvoorbeeld door het pannetje even in de wasbak met koud water te zetten. Schenk daarna de vormpjes vol met de room.
  7. Zet de vormpjes weer terug in de koelkast en laat weer opstijven.

Wissel gerust de laagjes om. Dus maak eerst de panna cotta laag en daarna de Espresso laag.

Zeg Ja! Donor worden!

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: Amarula, donor worden, espresso, gelatine, give life, koffie, room, slagroom, transplantatie, vanille

Previous Post: « Frikadel Djagoeng – Maiskoekjes
Next Post: Gua Bao met Thaise Garnalen »

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie says

    16 februari 2016 at 09:10

    Gefeliciteerd! Misschien wordt het 99, maar dan niet getreurd. Het ga je goed!

  2. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 09:11

    Dank je wel 99 vind ik ook helemaal goed! 🙂

  3. Jacky says

    16 februari 2016 at 09:24

    Geniet van deze mooie en bijzondere dag! Op naar de 100 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 09:27

    Inderdaad. ?

  5. Martine -Duizenden1dag says

    16 februari 2016 at 09:33

    Hieperdepiep HOERA! Gefeliciteerd met deze bijzondere dag, Ik hoop dat je een jaar met heel weinig en korte ziekenhuislogeerpartijtjes tegemoet gaat. En met wel heel veel gezondheid en geluk. X

  6. Linda Peek says

    16 februari 2016 at 10:01

    Yeah, van harte dame. En zeker geen logeerpartijtjes dit jaar. Zo mooi hoe jij in het leven staat. Knuffel!

  7. Rita Titulaer says

    16 februari 2016 at 10:06

    Wat een bijzondere dag voor je!
    Gefeliciteerd!
    Geniet samen van een heerlijk etentje.
    Het nagerecht ziet er heerlijk uit!
    Ik wens je het aller allerbeste.

  8. DeedyLicious says

    16 februari 2016 at 10:47

    Bijzonder! Happy 2nd birthday en cheers op géén ziekenhuisbezoekjes dit jaar 😉

  9. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 10:48

    Dank je wel! ?

  10. Meinke says

    16 februari 2016 at 11:43

    Gefeliciteerd! en wat een bijzonder verhaal… Én ook nog eens een lekker recept. Vier het leven vandaag 🙂

  11. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 11:59

    Dank je wel Meinke. Dat ga ik zeker doen en niet alleen vandaag. 🙂

  12. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 12:00

    Dank je wel Rita.

  13. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 12:00

    Dank je Linda! x

  14. I am Cooking with Love says

    16 februari 2016 at 12:01

    Dank je Martine, dat ga ik inderdaad voor. Tot snel weer. x

  15. ohladybakela says

    16 februari 2016 at 12:41

    proficiat met deze dag! mag je zeker vieren hoor en zeker fier zijn dat je dit al allemaal hebt doorstaan!
    iets om echt trots op te zijn. Ik wens je nog super vele jaren toe en geniet er volop van!
    liefs

  16. Barbra says

    17 februari 2016 at 16:51

    Wauw Tessa,
    Wat goed om hier je verhaal te lezen, het onroerd me steeds te weten dat je er gelukkig nog bent. Heel veel geluk en plezier de komende jaren. Liefs Bar

  17. I am Cooking with Love says

    17 februari 2016 at 16:58

    Hey Bar, wat een lieve woorden. Het waren bijzondere jaren. Ook voorafgaand in de States. Was super je daar te zien. :)xx

  18. amr63 says

    17 februari 2016 at 18:00

    Gaan er een h’e’el mooi jaar van maken!

  19. I am Cooking with Love says

    17 februari 2016 at 19:15

    Inderdaad. ?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Stilleven, Adriaen van Utrecht, 1644 Rijksmuseum

Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Champignonroomsaus zelf maken

Champignonroomsaus zelf maken

Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken

Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Instagram

Tessa

Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025