• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

7 juli 2012 by I am Cooking with Love

Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

Het zat de Man allemaal niet mee vandaag. Hij wilde aan de auto gaan werken want het een en ander moest vervangen worden en gelukkig kan hij dat grotendeels zelf. Maar toen hij wilde beginnen ontdekte hij dat er nog meer dingen kapot waren. Teleurstelling alom. Dus gelijk bellen naar en rijden langs slopen en garages. Het schoot allemaal niet op.

Dus ik wilde iets voor hem maken waarvan ik weet dat ie dat lekker vindt: Bitterkoekjespudding. De bitterkoekjes zo los zijn al een van zijn favoriete koekjes. Als we zo’n zak in huis hebben mag hij zo’n zak helemaal alleen opeten want echt dol ben ik er niet op. 1 koekje is vaak genoeg voor mij.

Dit is wederom een receptje van Es’ Factory!

Je hebt nodig:

  • 1 liter melk
  • 5 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels custard
  • 250 gram bitterkoekjes
  • 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker)

Zo maak je het:

Verkruimel de bitterkoekjes in een ruime schaal (of puddingvorm).

Splijt het vanillestokje.

Meng, in een ruime kom, de custardpoeder en suiker door elkaar. (Mocht je vanillesuiker gebruiken dan nu ook erbij doen)

Schenk er zoveel melk bij zodat er een papje ontstaat zonder klontjes.

De rest van de melk in een pan gieten, vanille erbij doen en langzaam verwarmen tot de melk heet is, maar nog net niet kookt.

Schenk dan de custard en suiker erbij en blijf goed roeren.

Blijf roeren totdat het begint in te dikken. Zet dan het vuur lager.

Laat alles nog een minuut op laag vuur staan.

Giet de pudding over de verkruimelde bitterkoekjes.

Roer voorzichtig de pudding door de koekjes.

Dek af met een stuk vershoudfolie.

Laat de pudding afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven.

PS: de volgende keer gebruik ik meer Custardpoeder want ik vond het te dunnig. Het was meer vla dan pudding. Maar ieder zo z’n voorkeur.

[slideshow]

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: Bitterkoekjes, custard, vanille

Previous Post: « Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side
Next Post: Wrap met Ketjapkip »

Reader Interactions

Comments

  1. banketbakkerhenny says

    27 juni 2018 at 09:25

    Hallo Tessa,

    Je hebt een leuke site.
    Bij banketbakkerroom en/of custardpudding heb je op 1000 gr melk , 100 gr custard nodig.

    Schenk dan de custard en suiker erbij en blijf goed roeren. Is betere volgorde dat je schrijft:
    Schenk de hete melk bij het papje er roer door ( familie maken).
    Daarna alles weer terug in de pan.

    Door deze zin te veranderen kun je veel beter je schaal leeg schenken.

    Groetjes Henny.

  2. I am Cooking with Love says

    4 juli 2018 at 12:37

    Hallo Henry, sorry voor de late reactie. Op de een of andere manier kwam je bericht in de spamfolder maar ik heb je eruit gevist. 😉 Dank voor je feedback. Ik ga het aanpassen. Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gestoofde jonge prei met miso

Gestoofde jonge prei met miso

Thaise Biefstuksalade

Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe

Ernstig lekkere 'Artichoke and Spinach Dip'.

Ernstig lekkere ‘Artichoke and Spinach Dip’.

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Rode Linzensoep met Chorizo

Rode Linzensoep met Chorizo

Instagram

Tessa

Thaise Biefstuksalade

Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025