Zoete Aziatische Marinade
Ik kreeg een flesje oestersaus van het merk Lee Kum Kee, om uit te proberen. Het merk kende ik al en ik had al een aantal flesjes en potjes in mijn koelkast staan. Samen met nog wat andere ingrediënten heb er uiteindelijk deze lekkere zoete Aziatische marinade mee gemaakt. Het is een simpele marinade en waarschijnlijk niks authentieks aan maar wat maakt het uit. Ik vond ‘m lekker smaken toen ik mijn karbonades en later kippenvleugeltjes erin had gemarineerd.
Een volgende keer maak ik ‘m misschien weer anders. Bijvoorbeeld met een chilipepertje en gember erdoor. Kan je natuurlijk nu ook zelf doen. Dat is het mooie aan (dit soort) marinades, alles kan en niks is te gek.
Deze hoeveelheid was genoeg om 2 karbonades te marineren. Toen ik kippenvleugeltjes gebruikte heb ik het recept gewoon verdubbeld.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels (zoute) Sojasaus
- 1 1/2 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sweet chili saus
- 1 teen knoflook geraspt of héél fijn gesneden
Hoe maak je het:
Alles in een schaaltje mengen en over vlees of kip gieten. Ik gebruik daar meestal druk en sluit zakjes voor en leg dat voor een aantal uren in de koelkast. Af en toe het zakje omdraaien.
Simone says
Ja het merk staat hier ook diverse malen in de kast! En he, er is niks mis met een eenvoudige marinade lijkt me toch?
I am Cooking with Love says
Ze hebben lekker spul die gasten van Lee Kum Kee vind je niet? En nee, er is ook niks mis met een eenvoudige marinade. Ik vond ‘m gewoon op dat moment lekker. 🙂