• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Marinade / Zoete Aziatische Marinade

Zoete Aziatische Marinade

19 februari 2015 by I am Cooking with Love

Zoete Aziatische Marinade by I am Cooking with Love

Zoete Aziatische Marinade

Ik kreeg een flesje oestersaus van het merk Lee Kum Kee, om uit te proberen. Het merk kende ik al en ik had al een aantal flesjes en potjes in mijn koelkast staan. Samen met nog wat andere ingrediënten heb er uiteindelijk deze lekkere zoete Aziatische marinade mee gemaakt. Het is een simpele marinade en waarschijnlijk niks authentieks aan maar wat maakt het uit. Ik vond ‘m lekker smaken toen ik mijn karbonades en later kippenvleugeltjes erin had gemarineerd.

Een volgende keer maak ik ‘m misschien weer anders. Bijvoorbeeld met een chilipepertje en gember erdoor. Kan je natuurlijk nu ook zelf doen. Dat is het mooie aan (dit soort) marinades, alles kan en niks is te gek.

Deze hoeveelheid was genoeg om 2 karbonades te marineren. Toen ik kippenvleugeltjes gebruikte heb ik het recept gewoon verdubbeld.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels (zoute) Sojasaus
  • 1 1/2 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 teen knoflook geraspt of héél fijn gesneden

Hoe maak je het:

Alles in een schaaltje mengen en over vlees of kip gieten. Ik gebruik daar meestal druk en sluit zakjes voor en leg dat voor een aantal uren in de koelkast. Af en toe het zakje omdraaien.

Filed Under: Marinade Tagged With: aziatisch, marinade, sample, zelf maken, zoet

Previous Post: « Schijn Bedriegt Macarons
Next Post: Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten! »

Reader Interactions

Comments

  1. Simone says

    19 februari 2015 at 08:38

    Ja het merk staat hier ook diverse malen in de kast! En he, er is niks mis met een eenvoudige marinade lijkt me toch?

  2. I am Cooking with Love says

    19 februari 2015 at 09:26

    Ze hebben lekker spul die gasten van Lee Kum Kee vind je niet? En nee, er is ook niks mis met een eenvoudige marinade. Ik vond ‘m gewoon op dat moment lekker. 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Bananenbrood met Rumrozijnen

Bananenbrood met Rumrozijnen

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt2

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Instagram

Tessa

Dagje Maastricht met Food we Love

Dagje Maastricht met FoodWeLove

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025