• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

4 mei 2015 by I am Cooking with Love

 

Mini Palm Hart Taartjes

Mini Palm Hart Taartjes

Een keer per jaar is er de Culiperslunch. Daar had ik veel over gelezen de afgelopen jaren en dit jaar was ik erbij. Op die dag presenteren een aantal merken en uitgeverijen hun nieuwste producten en boeken die binnenkort uitkomen aan culinair journalisten en foodbloggers. Een dagje wat vooral veel proeven, drinken, (bij)praten en netwerken inhoudt.

Bij binnenkomst kregen we een cocktail om de boel goed opgang te krijgen. Daarbij een bijzonder hapje van zeewier van Seamore. Daarna keken we om ons heen en wisten eigenlijk niet zo goed waar te beginnen aangezien er zoveel leuks en moois te zien was. Kris, kras verplaatsten we ons door de ruimte waarbij we bij elke stand uitleg kregen over wat er te proeven en zien was. Van hamburgers met heerlijk sausjes op basis van Hellmann’s mayonaise tot kaasfondue van Gruyere, originele toetjes gemaakt van Jan Pannenkoeken en poffertjes. Daar kan je zo veel meer mee maken dan alleen beleggen met stroop.

We proefden Beemster kaas in combinatie met Dilmah thee. Dat was bijzonder. We begonnen bij de jonge kaas eindigden bij de oude kaas. Elke keer een slokje thee bij een hapje kaas.

Op een gegeven moment kreeg ik behoorlijke dorst en daar stond Spa met nieuwe bruisende smaken. Spa met zwarte bes en grapefruit. De smaken citroen en mint zijn al verkrijgbaar.

Je kon er Wagyu vlees proeven van Nice to Meat. Wist je dat Wagyu letterlijk “Japanse Koe” betekent? Het komt van het ras Japanese Black die geboren en getogen zijn in Japan. Het staat bekent om zijn premium kwaliteit, hoog gemarmerde structuur en natuurlijk super lekkere smaak.

Palmharten

Mini Palm Hart Taartjes

Rechts onderaan zie je de wittige palmharten

Nou ja goed, zoals je ziet was er ontzettend veel bijzonders en lekkers te zien en proeven. Eigenlijk te veel om hier allemaal op te noemen. Ook stond er een stand met culinaire hapjes uit Ecuador. Daar heb ik een heerlijke ceviche van garnalen geproefd. De hapjes met palm hart niet maar in de gigantische goodybag die we mee naar huis kregen zat een groot blik met palm hart. Daar wilde ik graag iets mee maken.

“Palmharten zijn de jonge scheuten van palmbomen. Bovenaan de stam vind je de kroon van bladeren en op de top daarvan vind je een jonge scheut, het palmhart. In Nederland zijn de palmharten voorgekookt en ingeblikt bij de delicatessenwinkel of beter gesorteerde supermarkt.”

Ik vertelde aan de Man dat ik iets ging maken met Palmhart en hij werd heel blij. Toen hij begin 20 was is hij een tijd naar Papua Nieuw Guinea geweest waar hij verse palmhart zo van de boom at. Dus toen hij eenmaal thuis een hapje nam en merkte dat ze niet zo knapperig waren als in zijn herinnering was hij een klein beetje teleurgesteld. Tja, ze zijn natuurlijk voorgekookt voordat ze het blik in gaan maar daarom niet minder lekker.

Ik vond het heerlijk om zo te eten. Ik heb nog een paar harten liggen dus die gaan denk ik in een salade. Maar nu eerst heb ik er hartige taartjes mee gemaakt.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 230 gram gezeefde bloem
  • 170 gram boter
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 à 2 eetlepels ijskoud water, zo nodig

Voor de vulling:

  • 3 lenteuitjes in ringetjes
  • 2 kleine tomaten zonder zaad in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel peterselie
  • ± 300 gram palmhart
  • 8 cherrytomaatjes
  • ± 100 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout

Extra: 8 taartvormpjes van 10 cm doorsnee met losse bodem.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng de gezeefde bloem en de boter in een keukenmachine totdat het op grof/korrelig meel lijkt. Voeg het ei toe en mix totdat het opgenomen is. Mocht het deeg te kruimelig blijven voeg dan eerst 1 eetlepel ijskoud water toe. Mix het niet al te al lang want dat wordt het taai.
  3. Vorm een schijf van het deeg en verpak het in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  4. Vet de taartvormpjes in en bestuif ze met bloem.
  5. Verdeel het deeg in tweeën. Leg 1 plak op een vel bakpapier en leg er nog een vel bovenop. Rol met een deegroller uit tot een dunne plak waar je 4 taartjes mee kan bekleden. Herhaal met de andere helft.
  6. Prik gaatjes op de bodem van de taartjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal ze uit de oven, zet even aan de kant en begin met de vulling.
  8. Smelt in een pan de boter met olie en fruit de lenteuitjes, tomaat en knoflook totdat de tomaten als het ware opgelost zijn.
  9. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen.
  10. Meng in een grote maatbeker de crème fraiche, ei, peterselie, vulling uit de pan en breng goed op smaak met peper en zout.
  11. Schenk de vulling in de taartvormpjes, leg een cherrytomaatje in het midden en daar omheen plakjes palmhart. Garneer met verkruimelde geitenkaas.
  12. Bak ze ongeveer 25 à 30 minuten in de oven.
  13. Laat wat afkoelen voordat je gaat eten want zo’n cherrytomaatje is bloedje heet van binnen.

Ps: mocht je geen zin hebben om het deeg te maken, dan kan je natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken. Net zo makkelijk.

Filed Under: Lunch, Vegetarisch, Verslag Tagged With: Ecuador, Hartige Taart, palm hart

Previous Post: « Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!
Next Post: Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe »

Reader Interactions

Comments

  1. Es says

    5 mei 2015 at 11:43

    Ze zien er fantastisch uit! En wat was het een leuke dag he? Ik hoop volgend jaar weer!

Trackbacks

  1. Palm Hart met Bacon Hapje - I am Cooking with Love schreef:
    8 mei 2015 om 07:01

    […] had nog een aantal Palm Harten over van mijn recept met de mini taartjes, tja het was een groot blik, dus met de rest dit hapje gemaakt. Je kan dit eigenlijk geen recept […]

  2. CuliPerslunch 2016 - I am Cooking with Love schreef:
    20 april 2016 om 07:01

    […] uit blik. Wat ik toen niet kende maar wel bijzonder vond qua smaak. Ik heb er toen ook deze hartige taartjes mee gemaakt. Dit jaar hadden ze gerechtjes met verse Palmhart. Heel eerlijk gezegd vond ik dat nog […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Aubergines Boerenstijl

Aubergines Boerenstijl

Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

BLT met Chipotle Mayonaise

BLT met Chipotle Mayonaise

Goulashsoep

Echt lekkere Goulashsoep

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Instagram

Tessa

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025