• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

21 mei 2015 by I am Cooking with Love

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Zo af en toe haal ik een gerookte makreel. Meestal als ze in de aanbieding zijn want dan zie ik ze liggen en denk ik er aan. Maar ik koop ze alleen wanneer ik ook de geest heb om ze te gaan fileren. Want dat vind ik altijd zo’n nadeel, ze zitten vol met graat. En als je het ‘verkeerd’ aanpakt zit je te pielen en te peuteren tot je een ons weegt om alle graatjes te verwijderen.

Maar als je dat dan toch maar gedaan hebt heb je ook wat.

De combinatie van makreel met de chorizo en de friszure appel was zo lekker. Deze salade is echt een blijvertje.

Ik kwam dit filmpje tegen waar je goed kan zien hoe je een makreel schoonmaakt.

 

Ingrediënten:

  • 150 gram chorizo, in dunne plakjes gesneden en gehalveerd
  • 1 gerookte makreel, gefileerd en van graten ontdaan
  • zakje veldsla
  • 2 appels, in dunne reepjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mango azijn
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Bak de plakjes chorizo in een droge pan heel zachtjes uit. Haal de de plakjes als ze knapperig zijn uit de pan en hou ze apart.
  2. Giet het vet, op 1 eetlepel na, af.
  3. Meng in een kommetje de olijfolie met de mango azijn en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet het vervolgens in de pan bij het chorizovet en warm het een beetje op.
  5. Meng in een grote schaal de sla met de appel en makreel en giet de warme dressing er overheen.

Ps: de mango azijn kocht ik bij Foodelicious.

Filed Under: Lunch, Salade Tagged With: chorizo, gerookte makreel, makreel, mangoazijn, olijfolie, salade, veldsla

Previous Post: « Palm Hart met Bacon Hapje
Next Post: Dulce de Leche Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Maaike says

    21 mei 2015 at 10:29

    Ik moet toegeven dat ik nog nooit gerookte makreel heb geprobeerd. Dit lijkt me wel een heerlijk recept om dat eens te doen!

  2. I am Cooking with Love says

    21 mei 2015 at 11:14

    Hi Maaike, je kan ook gerookte makreel filets kopen. Dan hoef je ze niet zelf schoon te maken. Scheelt weer een handeling.;-)

  3. Ageeth says

    26 mei 2015 at 08:18

    Lekkere salade Tessa, ik heb deze het afgelopen weekend op de camping gemaakt. Zo klaar, want ik had voor makreelfilet (met peper) gekozen. Om het een volledige maaltijd te maken ook nog een blik kikkererwten opgewarmd. Smakelijk gegeten.

  4. I am Cooking with Love says

    26 mei 2015 at 17:30

    Wat leuk dat je het gemaakt heb Ageeth. En het gesmaakt heeft! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bloody Mary Barbecoa Style

Bloody Mary Barbecoa Style

Rookkaas Crackers Maken

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Moederdag Koekjes Zelf Maken

Moederdag Koekjes Zelf Maken

Instagram

Tessa

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025