KFC – Korean Fried Chicken
Ik heb een nieuwe favoriete snack ontdekt! Deze super lekkere KFC! Nee, geen Kentucky toestanden maar Koreaans. Een paar keer heb ik het nu gemaakt en man man, je vreet je vingers er bij op. Echt!
Bij Pei Yee van Nombelina.com en Vanessa van Culinessa.com kwam ik dit recept tegen. Samen hebben zij een Food Blog Challenge bedacht. De komende tijd zullen zij Aziatische gerechten maken en elkaar, mede-bloggers en niet-bloggers uitdagen om het ook te maken. Kijken hoe iedereen een recept interpreteert en weergeeft.
KFC
Deze keer stond er Korean Fried Chicken op het schema. Natuurlijk ging ik gelijk googelen om te kijken wat dat recept precies inhield. Al snel kwam ik op de site van Maanchi terecht. Dat is een klein Koreaans vrouwtje die een geweldige site en YouTube kanaal heeft waar ze al haar recepten plaatst. Ik zou zeggen ga eens 1 filmpje bekijken. Ik weet zeker dat je niet meer kan stoppen met kijken. Het is zo’n schattig mens en zo geestig. Echt, ik kan er uren naar kijken…wat ik soms ook doe! haha.
Maar goed, zij heeft 2 KFC recepten staan en ik probeerde de makkelijkste. Dus zonder gedoe met beslag enzo. Had ik even geen zin in. Je kan het heel goed voorbereiden en wanneer je het gaat eten opwarmen in de saus. Het blijft super crispy en dat is hetgeen wat dit zo lekker maakt. Plus de smaak van de saus natuurlijk.
Snack
Maak deze kippenvleugeltjes voor bij de borrel of voor het avondeten. De laatste keer at ik ze met wat frietjes en coleslaw. Te lekker.
Ingrediënten:
- 1 à 1 1/2 kilo kippenvleugeltjes
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel geraspte gember
- 8 volle eetlepels maizena
Saus:
- 2 eetlepels olie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- snufje rode pepervlokken (optioneel)
- 1/4 cup sojasaus
- 1/2 cup rijststroop of maisstroop (beide te koop bij de natuurwinkel, ik nam rijststroop van het merk Horizon)
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- 1/3 cup gezouten pinda’s
- 1 eetlepel sesamzaadjes (die ik vergeten was op de foto)
- Olie om in te frituren
Zo maak je het:
- Meng in een grote kom de kippenvleugeltjes met het zout, peper en gember.
- Doe in een klein schaaltje de maizena en wentel 1 voor 1 de kippenvleugeltjes erdoor. Knijp de maizena goed aan op de kip.
- Verwarm de olie tot 180 graden en frituur de kip 8 minuten. Doe dit eventueel in gedeeltes en laat tussendoor de olie weer op temperatuur komen.
- Laat de kip uitlekken in een vergiet of zeef.
- Verhit de olie opnieuw tot 180 graden en bak de kip voor de 2e keer 8 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Laat uitlekken in een vergiet of zeef.
- Maak ondertussen de saus door in een grote pan of wok 2 eetlepels olie te verwarmen en de knoflook en eventuele pepervlokken zachtjes en al roerend een halve minuut te bakken.
- Voeg de sojasaus, rijst- of maisstroop, azijn en mosterd toe. Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten pruttelen.
- Voeg als laatste de basterdsuiker toe. Laat het oplossen.
- Doe de kip in de pan met saus en meng alles goed door. Zorg dat elke kipje een laagje saus heeft.
- Leg de pinda’s op een schuimspaan en laat het voor 30 seconden in de nog hete olie zakken. De pinda’s worden dan wat wittig.
- Voeg de pinda’s ook toe aan de kip.
- Meng alles goed en serveer het in een grote schaal. Bestrooi met sesamzaadjes.
Vanessa says
ooooo ik wilde eigenlijk niet meer frituren voorlopig, maar nu ik dit zie!! OOOO owwww
I am Cooking with Love says
Hahah, Wat zien die van jou en PJ er super uit zeg. Echt geweldig.
nellnijssen says
Ja-hááá, Tessa: tweemaal frituren én zoveel lekkere kruiden ….. zelfs een stoeptegel wordt er smakelijk van. Gekheid natuurlijk. Wie krijgt er geen trek bij het zien van zoveel crrrrisperigheid!
I am Cooking with Love says
Ja joh dat krokante was zo ontzettend lekker. Vooral de uiteinden van de kipjes. Echt smullen.