• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Vleesgerecht / Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

28 september 2017 by I am Cooking with Love

Loetje's Biefstuk Bali Zelf Maken

Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

De eerste keer dat ik bij Loetje ging eten was met Marina van Marina’s Bakery. Ik had natuurlijk al langer van Loetje gehoord en van zijn befaamde Biefstuk Bali maar het was er nooit van gekomen er naar toe te gaan. Marina en haar man zijn ook grote liefhebbers van de biefstukken van Loetje en gaan er regelmatig heen.

Een tijd geleden hadden Marina en ik een blogevent in Amsterdam en dat eindigde tegen het begin van de avond. En het toeval wilde dat Loetje er vlak bij zat. Dus een mooi moment om de dag af te sluiten met een biefstukje. Eindelijk! Ik wilde dat al zo lang. En wat heb ik genoten. Het smaakte absoluut naar meer en sindsdien ben ik wat vaker er naar toe gegaan.

Maar zo’n Biefstuk Bali maken moet je toch ook zelf kunnen maken leek mij. Online veel recepten afgestruind maar bij geen van hen had ik het gevoel dat het echt gemaakt was volgens hun manier. En ik ben dan zo’n iemand die het precies wil maken zoals het ‘hoort’. Zeker de eerste keer.

Op Instagram zag ik een tijdje geleden een filmpje van Fred van Leer die in de keuken van het, toen net geopende, filiaal in Rotterdam biefstukken mocht bakken met de chef. Dat filmpje heb ik tig keer bekeken en geluisterd naar de chef hoe hij het klaar maakte. Zo gebruiken ze dus witte peper! En dat bestrooide die chef maar op 1 kant. En natuurlijk de Blue Band hè?! Zelf gebruik ik altijd roomboter maar in het kader van precies maken zoals het hoort haalde ik een pakje Blue Band in huis.

Ossenhaas is het vlees dat in het restaurant geserveerd wordt maar een kogelbiefstuk is natuurlijk net zo lekker. Het is tenslotte best prijzig vlees.

Ze gebruiken dus 50 gram margarine per biefstuk! En 1 eetlepel sambal oelek per biefstuk! Ik vond het heerlijk maar de Man een tikkeltje te pittig. Dus pas de hoeveelheid aan zoals jij het hebben wilt. Of laat de sambal helemaal weg en je hebt een ‘gewone biefstuk’.

Serveer met verse witte (casino) boterhammen om te dopen in de jus en/of met lekkere frietjes met mayonaise. Smullen. Je waant je even bij Loetje zelf.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 (Ossenhaas) biefstuk, op kamertemperatuur
  • 50 gram Blue Band margarine
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • zout
  • witte peper
  • voor erbij: wit brood en/of frietjes

Zo maak je het:

  1. Haal de biefstuk een half uur tot een uur voordat je gaat bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep de biefstuk droog en bestrooi beide kanten royaal met zout en 1 kant met witte peper.
  3. Smelt de margarine in een pan en laat uitbruisen. Zodra het schuim weg begint te trekken en de margarine een beetje bruin begint te kleuren leg je de biefstuk in de pan.
  4. Houdt de biefstuk in beweging en bak vervolgens op halfhoog vuur tot de gewenste gaarheid. 2 minuten per kant voor ‘rare’. 3 minuten per kant voor ‘medium rare’ en 4 minuten per kant voor ‘well done’.
  5. Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bordje. Dek af met aluminiumfolie.
  6. Voeg 1 eetlepel heet water toen aan de pan. Het vet zal gaan bruisen. Schraap met een houten lepel de eventuele aanbaksels los en laat even rustig pruttelen. Roer er vervolgens de eetlepel sambal door.
  7. Leg de biefstuk op een bord. Giet het vrij gekomen vocht van het bordje bij de jus en schenk het geheel over de biefstuk.

Filed Under: Hoofdgerecht, Vleesgerecht Tagged With: Biefstuk, biefstuk bali, Loetje, Ossenhaas, sambal oelek

Previous Post: « Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes
Next Post: Hele Ketjap Kip uit de Oven »

Reader Interactions

Comments

  1. Bas says

    5 augustus 2018 at 15:12

    Ze vergeten dat de biefstuk eerst in sojasaus en azijn ligt te marineren

  2. I am Cooking with Love says

    5 augustus 2018 at 17:14

    Oh, dat is goed te weten want dat zag je niet op dat filmpje. Volgende keer ook doen.

  3. Theo says

    5 juli 2019 at 23:49

    Weet je de hoeveelheid soja en azijn ? Alvast bedankt

  4. I am Cooking with Love says

    5 juli 2019 at 23:51

    Dat zou ik ook wel willen weten. Hopelijk reageert Bas nog. ?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Teriyaki Saus Zelf Maken

Teriyaki Saus Zelf Maken

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)

Instagram

Tessa

Gestoofde jonge prei met miso

Gestoofde jonge prei met miso

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025