gevulde pasta uit de oven plus een leuke win actie!
Ik zat al een tijdje met een zak pastaschelpen maar ik wist nog niet wat ik er mee zou willen doen. Ja, vullen natuurlijk maar met wat dan. Uiteindelijk vond ik een combi van frisse tuinkruiden samen met geroosterde pijnboompitten en olijven. Heerlijk! Daaroverheen een lekkere tomatensaus, wat geraspte kaas en klaar ben je.
Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:
- ong. 18 schelpen
- olijfolie
- 200 gram roomkaas naturel als Philadelphia
- een handje gehakte bieslook
- een handje gehakte basilicum
- een handje geroosterde pijnboompitten
- een handje fijngehakte olijven, groen of zwart of een combi
- peper en zout
- tomatensaus
- geraspte kaas
Breng een ruime pan met gezouten water aan kook en kook de schelpen 2 minuten korter dan op de verpakking staat. Hou ze in de gaten dat ze niet aan elkaar blijven plakken. Een ruime pan met veel water zal dat in principe voorkomen.
Meng ondertussen in een kom de roomkaas samen met de kruiden, de pijnboompitten en de olijven. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Giet de pasta af en leg de gekookte schelpen in een met olijfolie ingevette schaal en laat ze afkoelen.
Vul de schelpen met behulp van 2 theelepels met het roomkaasmengsel. Schenk nu de tomatensaus over de schelpen. Je kan je eigen gemaakte saus gebruiken of een fles uit de supermarkt. Zorg wel dat de schelpen helemaal bedekt zijn. Uitstekende stukjes worden droog in de oven. Rasp er wat kaas over en zet het een kwartier in de oven zodat alles door en door heet wordt en de schelpen verder gaar koken.
Kijk, en nu kwam mijn nieuwe rode rasp van Alessi zo goed van pas. Het is zo’n leuke rasp. Bovendien staat het nog leuk ook op tafel zodat je tijdens het eten wat extra kaas toe kan voegen.
Het is een rasp met eraan een bakje waar je kaas in valt. Het bakje is iets doorschijnend, wat je niet zo goed op de foto ziet, maar je kan dan zien hoeveel je al geraspt hebt. Het raspgedeelte kan je eraf halen om hem schoon te maken. Maar het is niet de bedoeling om er kaas in te bewaren. Vanwege de ‘schenk’ openingen zal het dan snel oud worden.
Ik ben erg happy met deze rasp. Zou jij nou ook zo’n leuke Alessi rasp van Home24 willen hebben? Dat kan!
Wat moet je doen om deze rasp te winnen?
- Laat hieronder bij de comments weten dat je mee doet.
- Deel dit bericht via Twitter en/of Facebook.
- Heb je geen Twitter of Facebook account stuur me dan een email waarin je aangeeft dat je graag mee doet.
- Woensdag 20 Maart trek ik een winnaar en stuur je de rasp zo snel mogelijk toe. Dus zorg dat je een geldig email adres achter laat zodat ik contact met je op kan nemen.
Deze Win Actie is inmiddels gesloten. De winnaar is bekend gemaakt. Dank voor het meedoen! Uitslag.
Iris says
Wat een geweldige rasp, ik ben altijd zo aan het rommelen waardoor veel rasp op het aanrecht belandt dan in de kom of op het bord. Dit zou een perfecte rasp voor mij zijn.
I am Cooking with Love says
Ik normaal gesproken dus ook. Daarom is deze zo handig/leuk!
Anka Gaitanakis says
Nou Tessa, bij deze weet je dat ik meedoe…vind je blog altijd leuk om tezen en heb al heel wat lekkers gemaakt!!
I am Cooking with Love says
Dat vind ik leuk Anka. Trouwe fan! π xx
Paul Oosten says
Handige rasp. Heb hier zo’n chirurgisch scherpe microplane, maar telkens die druppeltjes bloed in de kaas …
I am Cooking with Love says
Hahaha, dus ik kan je als potentiΓ«le winnaar beschouwen?? Delen en je doet mee! =)
kookgekwilma says
Tessa, ik doe natuurlijk mee!!! Ik gebruik zo vaak verse Parmezaanse kaas, maar dat is vast geen nieuwtje voor je. Je pasta schelpen zien er ook heerlijk uit. Die wil ik wel eens maken. Eerst op zoek naar die grote schelpen!
Groetjes, Wilma.
I am Cooking with Love says
Had je natuuuuurlijk al gedaan!! π
I am Cooking with Love says
Leuk, dat je mee doet. Deze schelpen heb ik bij de Sligro gekocht.
kookgekwilma says
Oke, bedankt voor de tip!!! Ga ik daar eens kijken! π
Anka Gaitanakis says
En natuurlijk zou ik die rasp heeeeel goed kunnen gebruiken !!!
Ik had de link gedeeld maar zie hem niet…..wat doe ik niet goed?
I am Cooking with Love says
Ehhh geen idee. Anders deel je toch mijn FB berichtje? π Maar je doet gezellig mee!!
Alexandra says
Nou, ik zou die rasp heel graag willen hebben! Die ziet er leuk uit en lijkt me natuurlijk ook nog eens heel handig π
I am Cooking with Love says
Leuk dat je mee doet Alexandra!!
cieltje1cilia says
Ook ik doe graag mee, erg handig voor m’n parmezaanse kaas, de enige kaas die ik jammer genoeg kan verdragen :(. Ik deel deze actie ook via facebook en ga duimen.
Een zonnige dag toegewenst, groeten Cilia
I am Cooking with Love says
Leuk, jij ook een heerlijke dag gewenst!! π
k de graaf says
LEuke actie ik doe zeker mee
Anne Kerkhof says
Wat een lekker recept, ben alleen zelf niet zo van de olijven. Ik wil graag meedoen om de rasp te winnen, ziet er super leuk uit!!! Een aanwinst voor de keuken.
Groetjes,
Anne
I am Cooking with Love says
Dan laat je die olijven lekker weg Anne. π Leuk dat je mee doet.
Bakwonder says
Jaaa en of ik mee doe! En het recept klinkt ook erg goed. Die pin ik ff.
I am Cooking with Love says
Leuk, leuk, Paula!!!! Gezellig. π
Paul Oosten says
Oh, maar heb al gedaan!
I am Cooking with Love says
Ja ik zag het, ik reageerde te snel! :-S
christien says
Deze rasp is handig en mooi! Natuurlijk doe ik mee!. Nu nog even naar Twitter…
Martine says
Bij de Sligro dus.., heb al tijden een lekker recept liggen om grote schelpen te vullen maar kan ze nergens vinden. Ga binnenkort een daar shoppen, enne zal jou het recept mailen voor de volgende batch schelpen π
En de rasp ziet er leuk & handig uit! Dus doe voor mij ook maar een lootje in de pan…
I am Cooking with Love says
Leuk!!
I am Cooking with Love says
Je lootje zit erin! π
Yvonne says
Hoi Tessa, ziet er erg gezellig en handig uit ! ik doe dus graag mee, je recept ziet er ook erg lekker uit!
fijn weekend, groetjes Yvonne
I am Cooking with Love says
Leuk Yvon, je staat op de lijst!! π
Sanne says
Dit is misschien heel stom, maar ik heb dus geen rasp. Ja, een langwerpige rasp waarbij alles rondvliegt als ik wat rasp! Heel onhandig, dus dit is veel beter:) Ik doe mee! (En ga dit zo even delen op Twitter!)
I am Cooking with Love says
Hahahaa zo’n rasp heb ik ook. Dan is deze toch handiger! π
Gerda says
Prachtig want Rood is al mijn lievelingkleur dus dat is al heel erg mooi en vind het een mooi design rasp en zou heel goed hier staan op tafel omdat er Γ©cht elke dag kaas wordt gegeten!
I am Cooking with Love says
Leuk dat je meedoet Gerda!!
Anneke says
Ooh hebben! Ja, ik wil! Mooi & praktisch, goede combi π
I am Cooking with Love says
Oke, je staat erop! Leuk dat je meedoet Anneke!!
Robin Ceusters says
superleuke actie!!
I am Cooking with Love says
Dank je Robin. Leuk dat je mee wilt doen!!
Tessa says
Heerlijk recept! Ga ik zeker een keer maken!!
Cynthia says
Ik doe graag mee! π
miehhke (thewinterof88) says
waar heb je die schelpen gevonden.. ik was er overlaatst ook opzoek naar vond het spijtig genoeg niet.
I am Cooking with Love says
Die heb ik bij de Sligro gekocht.