romige prei, bleekselderij soep
Na het toch wel vele eten de afgelopen dagen krijg ik altijd de behoefte aan een soepje of een salade. Grappig hoe je lijf dat op een bepaald moment aangeeft.
Zo kwam ik deze soep tegen en hij was zo lekker. Er zit behoorlijk wat bleekselderij in maar ik durf deze soep zo voor te zetten aan iemand die daar niet van houdt. De typische smaak van de bleekselderij proef je niet maar de combinatie met de prei en een goede groentebouillon maakt het een super lekker soepje. Ik ga het een keer uittesten op m’n Bonus-zoon. Hij is niet zo dol op bleekselderij, of te wel ‘bleekschelderij’ zoals hij dat vroeger noemde!
Wat heb je nodig:
- 25 gram boter
- 350 gram stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes
- 110 gram aardappel, geschild en in blokjes
- het witte gedeelte van 2 preien, schoongemaakt en gesneden
- 500 ml groentebouillon
- 150 ml room
- 150 melk
- zout en peper
Smelt de boter in een grote pan en voeg de prei, bleekselderij en aardappel toe. Roer alles even door zodat alle groenten bedekt zijn met de boter. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de bouillon en wat zout toe. Breng het tot aan het kookpunt, doe de deksel op de pan, draai het vuur zacht en laat het heel zachtjes ongeveer 20 – 25 minuten koken. Of totdat de groenten zacht zijn.
Pureer de soep en voeg de room en melk toe. Breng het nog even aan de kook, proef of er nog extra zout of peper in moet en schep op. Garneer eventueel met wat gesneden blaadjes selderij.
Eet smakelijk!
Ps: Wat stukjes blauwe kaas erdoor lijkt me ook heel erg lekker. Dat doe ik de volgende keer.
Bron: Delia Smith
Nell Nijssen says
Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.
I am Cooking with Love says
Nell, voor jou natuurlijk ook de beste wensen. En dank voor jou bezoekjes aan mijn blog. Dat we het komende jaar nog veel van elkaar mogen lezen en genieten. De karbonaatjes in bier van Jeroen Meus staan nog steeds op mijn To Make lijstje!! 😉
Melanie says
Ik vond m super lekker!! Heb wel zoete aardappel gebruikt maar dat maakte juist een heel leuk licht oranje kleurtje.
Bedankt voor het recept!
I am Cooking with Love says
Oh dat is ook een lekker idee!! Fijn dat het je gesmaakt heeft en dat je het me nog even komt vertellen! 🙂