Rode Kool uit de Slowcooker recept
Ik was al helemaal in de herfststemming de afgelopen dagen. En ik was niet de enige want ik zag de ene stoofpot na de ander voorbij komen van bloggers die blijkbaar dezelfde gedachte hadden. Uiteindelijk leek het wel zomer op de dag dat ik het ging eten maar daar smaakte het allemaal echt niet minder om. Haaskarbonaadjes uit de slowcooker leek me wel wat. Mèt rode kool met appeltjes natuurlijk. Zou dat ook in de slowcooker kunnen zonder dat het pap wordt? Ik vond een recept in het kookboek ‘500 Slowcooker recepten’. Die ging ik uitproberen. In de nacht zette ik mijn slowcooker aan met de rode kool zodat hij op de dag weer vrij zou zijn voor de karbonades. Ging prima. De volgende dag werd ik wakker met een heerlijke geur in huis. En de kool was geen pap geworden en smaakte heerlijk. Voor dit recept heb ik in plaats van een hele kool, 2 zakjes voorgesneden kool genomen. Dat was bij elkaar 600 gram. Net zo makkelijk.Ingrediënten:
- 1 rode kool, geraspt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
- 1,5 eetlepel rodewijnazijn
- 2,5 dl groentebouillon
- peper en zout
Zo maakte ik het:
- Roer alle ingredienten door elkaar in de slowcooker en zet hem op Laag/Low voor 7-8 uur.
- Proef naderhand of er nog wat meer peper en/of zout bij moet.
Nell Nijssen says
Ik zit sterk te denken aan een slowcooker. Maar twijfel nog teveel. Nu had je dus ’s morgens de rode kool gaar. En gingen toen de karbonaadjes erin? En hoe krijg je dan de kool weer warm? Ik neem aan dat je ook ‘ s avonds eet?
Bovendien heb ik een römertopf en ik ben bang dat dat eigenlijk net zo goed werkt. Wat denk jij?
I am Cooking with Love says
Ik had de rode kool af laten koelen en in de koelkast gezet. En ’s avonds, een beetje wat genoeg was voor ons 2, heel even opgewarmd in een pannetje.
En ja na de kool gingen de karbonades erin. Ging prima.
Je zou net zo makkelijk rode kool in je römertopf klaar kunnen maken. Maar dan is het wel sneller klaar. Google maar eens.
Ik heb een combimagnetron en daar zitten wat nadelen aan. Namelijk dat je echt grote schalen er niet in kan zetten. En je de tijd maar per uur in kan stellen. Dus stel dat ik langer dan een uur de deur uit zou gaan, slaat de oven uit. Niet handig. En ja, ik wil dolgraag een ‘normale’ oven! haha.
Maar met de slowcooker wordt je keuken niet bloody hot, je kan veilig de deur uit. En je oven/gasfornuis is vrij voor andere gerechten. Gebakken aardappeltjes ofzo? 😉
Die slowcookers zijn echt niet zo heel duur meer. Ik ben er happy mee. Morgen gaat ie weer aan.
Monique Voermans says
Ik kook al jaren met een slowcooker. Heb dit gezien toen ik in Canada was. Mijn vrienden die op mijn advies een slowcooker hebben gekocht gebruiken hem allemaal veel. Vooral als je werkt. Je doet je kip of stoofvlees met alle kruiden in de slowcooker en als je thuis komt is het klaar zonder dat je er naar om hebt moeten kijken. Het gebruikt heel weinig stroom en is veilig.
Kan niet meer zonder.
Hij staat nu aan met verse tomaten, lekker dadelijk verse tomatensoep.
Monique
I am Cooking with Love says
Hallo Monique, ik ben er ook zo blij mee. Geen dag spijt dat ik ‘m gekocht heb. Oh heerijk, tomatensoep. Eet smakelijk straks.
dollytill says
Ik kwam ook in de verleiding.Mijn dochter woont in Amerika en die doet er zo ongeveer alles mee. Heb er een besteld bij Bol.com en kreeg een joekel van een slowcooker (Bestron). Beetje te groot, maar goed. .. Ik heb inmiddels al heel wat stoofgerechten gemaakt met vlees . Alles met groot succes. (Hache, babi ketjap, enz. ) De rode kool wil ik vandaag gaan proberen. Maar moet er geen kruidnagel en/of laurier in ? Of gaat dat te veel overheersen als je het in de slowcooker bereidt ?
I am Cooking with Love says
In dit recept zat geen kruidnagel of laurier maar ik zou het er gewoon bij doen als je dat wilt. Ik heb er zelf helemaal niet aan gedacht om dat er bij te doen. 😉 Kwam denk ik omdat ik het recept aanhield. Het zal zeker niet overheersen. Gewoon dezelfde hoeveelheid erin doen als zou je het in een ‘gewone’ pan klaar maken. Maar omdat kruidnagel inderdaad snel kan overheersen zou ik er niet meer dan voorgeschreven in doen.
Heerlijk zo’n pan hè? 🙂
Succes en eet smakelijk.
Eva says
Hoe maak je tomatensoep in de slowcooker
I am Cooking with Love says
Hallo Eva, dat is een goede vraag. Zoals je waarschijnlijk al zag heb ik daar nog geen recept voor. Je brengt me dus op een idee. Ik zal binnenkort een soepje gaan maken en hier plaatsen ok? Hou de site in de gaten.
Dennis says
Hoi ik ben Dennis en ik heb net de slowcooker aangezet met de rodekool. Weet niet of het lekker zal zijn maar dat laat ik dan nog wel even weten. Ik eet normaal rodekool uit een potje en of morgen dan dus uit de crock-pot.
Thanks.
I am Cooking with Love says
Hi Dennis, ik ben heel benieuwd hoe het geworden is en of je het lekker vond. Wat een geweldig ding hè, zo’ slowcooker. Gebruik je hem vaak?