Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken
Deze tomaatjes zijn zo lekker. Ik maak het eigenlijk veel te weinig. Deze keer een grote bak snoeptomaatjes gekocht (500 gram) zodat ik een voorraadje kon maken en er even vooruit mee kan. Doe deze tomaatjes door de salade, de pasta of op een broodje (geiten)kaas of gewoon zo met een prikkertje bij de borrel. Of maak er rode pesto van. Ik heb ze 2 uur in de oven geroosterd maar je kan het langer of korter doen. Kijk even hoe ‘droog’ ze zijn en wat je voorkeur is.
Ingrediënten:
- 500 gram snoeptomaatjes
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook, geraspt of heel fijn gehakt
- Olijfolie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Meng in een kommetje de kruiden en knoflook. Giet er ruim olijfolie op.
- Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakplaat.
- Giet de kruidenolie over de tomaatjes en hussel alles goed door. Zorg dat alle tomaatjes bedekt zijn met de olie.
- Leg alle tomaatjes met de snijkant naar boven en zet de bakplaat voor 1 1/2 – 2 uur in de oven.
- Laat ze volledig afkoelen en schep de tomaatjes in een schone pot. Vul aan met olijfolie en bewaar in de koelkast.
Simone says
Lekker Tessa! Stom dat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt. Ziet er heerlijk uit.
I am Cooking with Love says
Dat had ik bijv met zelf pesto maken. Nadat ik dat de eerste keer gedaan had dacht ik hetzelfde als jij nu!
Irene says
Ze staan in de oven 🙂 Hmm wat ruikt dat lekker, kan niet wachten om te proeven. X
I am Cooking with Love says
Ohhh wat leuk. Ja, ruikt goed hè?
Nell nijssen says
Ooit weleens gedaan, maar weer uit het geheugen gevlogen. Stom van me, want het is zo lekker en zo eenvoudig. Thnx Tessa voor de reminder!
I am Cooking with Love says
Graag gedaan Nell! 🙂
Saar says
Hoelang kan je ze bewaren? 🙂
I am Cooking with Love says
Hi Saar, sorry voor mijn late reactie maar ik heb de afgelopen anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en ben pas vandaag thuis gekomen. Tja hoelang kan je ze bewaren. Bij mij waren zo snel op dat ze geen kans kregen om slecht te worden.Haha. Maar als je het potje heel goed schoonmaakt voordat je ze erin doet en daarna steeds met een schone vork of lepel ze eruit vist voorkom je schimmelvorming. Dan blijven ze wel een paar weken goed.
Natascha says
Op hoeveel graden zet je de oven?
I am Cooking with Love says
Op 100 graden.