• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Frikadel Djagoeng – Maiskoekjes

Frikadel Djagoeng – Maiskoekjes

12 februari 2016 by I am Cooking with Love

Frikadel Djagoeng - Maiskoekjes

Frikadel Djagoeng – Maïskoekjes

Uit het boek Zoals alleen Oma dat kan heb ik deze keer de maïskoekjes gebakken. Het is een recept van Oma Tilly. Je eet ze als bijgerecht. Ze zijn echt heel makkelijk om te maken en ik gebruikte, net als Oma Tilly, gewoon een blik mais. Net zo makkelijk.

Wat ik wel deed voordat ik ze af ging bakken was eerst een heel klein beetje beslag in de pan doen en dat even proeven. Zo weet je gelijk of er nog wat extra zout of peper of andere kruiden in moeten. Dat roer je er zonodig even door en daarna kan je aan de slag.

Je kan ze van te voren maken en voordat je gaat eten even in de oven opwarmen maar vers gebakken uit de pan is wel het lekkerst.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 3 eieren
  • suiker
  • nootmuskaat
  • 1/2 bosje selderij (had ik niet dus nam ik platte peterselie)
  • groot blik mais (300 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Doe de ui, knoflook, korianderpoeder en eieren in de keukenmachine of bakje van je staafmixer en mix fijn.
  2. Breng op smaak met zout, peper, suiker en nootmuskaat en giet in een ruime kom.
  3. Snij de bladselderij of peterselie fijn en doe dit samen met de maïskorrels en de bloem in de kom bij het beslag.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en schenk kleine hoopjes beslag in de pan. Ik gebruikte daar mijn 1/4 cup maatje voor. Ik kon 3 maïskoekjes tegelijk bakken.
  5. Ga niet te snel de pan schudden of kijken of de maïskoekjes al los van de bodem zijn dan heb je kans dat de boel uit elkaar valt. Laat ze even met rust voordat je ze omdraait.
  6. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.

[bol_product_links block_id=”bol_56bcc33b8a82d_selected-products” products=”9200000047716043″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Filed Under: Erbij, Groenten, Vegetarisch Tagged With: Indisch, koekje, Mais

Previous Post: « Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes
Next Post: Espressso Panna Cotta met Amarula »

Reader Interactions

Comments

  1. cheeseandchinese says

    12 februari 2016 at 09:23

    Lijkt me heel erg lekker! En ik heb al een paar recepten voorbij zien komen uit dat boek van Danny en ze zien er allemaal goed uit, misschien toch maar eens aanschaffen..

  2. I am Cooking with Love says

    12 februari 2016 at 09:47

    Nou, ik vind het een heerlijk boek. Heb er ook al een paar keer uit gekookt. Ben er erg blij mee.

  3. Doreen Buchholtz says

    12 februari 2016 at 11:23

    Hoeveel gram maiskorrels zitten er in het grote blik mais? Kan zelf alleen “kleine” blikken kopen. Weet dat je in de horeca grote blikken hebt, maar daar kan ik niet aankomen.

  4. I am Cooking with Love says

    12 februari 2016 at 15:15

    Hi Doreen, ik gebruik die uit de supermarkt en zijn ong 300 gram. Dus niet van die mega grote voor de horeca.

  5. Arne says

    20 augustus 2019 at 21:23

    Bij de ingrediënten staat bloem, maar die komt niet terug in het recept.

  6. I am Cooking with Love says

    30 augustus 2019 at 22:37

    Hallo Arne, mijn reactie komt véél en véél te laat. Sorry daarvoor want waarschijnlijk heb je de koekjes (hopelijk) al succesvol gemaakt. Ik was aan het revalideren en jouw berichtje was in mijn spamfolder gekomen. Ik zag hem nu net pas. Maar je hebt gelijk, ik was de bloem vergeten. Dat heb ik nu aangepast. Groeten, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Biscotto della Madonna - Italiaans gevlochten Mariakoek

Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

Instagram

Tessa

Peer en Blauwe kaas Wrap

Peer en Blauwe Kaas Wrap

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025