Frikadel Djagoeng – Maïskoekjes
Uit het boek Zoals alleen Oma dat kan heb ik deze keer de maïskoekjes gebakken. Het is een recept van Oma Tilly. Je eet ze als bijgerecht. Ze zijn echt heel makkelijk om te maken en ik gebruikte, net als Oma Tilly, gewoon een blik mais. Net zo makkelijk.
Wat ik wel deed voordat ik ze af ging bakken was eerst een heel klein beetje beslag in de pan doen en dat even proeven. Zo weet je gelijk of er nog wat extra zout of peper of andere kruiden in moeten. Dat roer je er zonodig even door en daarna kan je aan de slag.
Je kan ze van te voren maken en voordat je gaat eten even in de oven opwarmen maar vers gebakken uit de pan is wel het lekkerst.
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 theelepels korianderpoeder
- 3 eieren
- suiker
- nootmuskaat
- 1/2 bosje selderij (had ik niet dus nam ik platte peterselie)
- groot blik mais (300 gram)
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
- olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Doe de ui, knoflook, korianderpoeder en eieren in de keukenmachine of bakje van je staafmixer en mix fijn.
- Breng op smaak met zout, peper, suiker en nootmuskaat en giet in een ruime kom.
- Snij de bladselderij of peterselie fijn en doe dit samen met de maïskorrels en de bloem in de kom bij het beslag.
- Verhit een scheutje olie in een pan en schenk kleine hoopjes beslag in de pan. Ik gebruikte daar mijn 1/4 cup maatje voor. Ik kon 3 maïskoekjes tegelijk bakken.
- Ga niet te snel de pan schudden of kijken of de maïskoekjes al los van de bodem zijn dan heb je kans dat de boel uit elkaar valt. Laat ze even met rust voordat je ze omdraait.
- Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
[bol_product_links block_id=”bol_56bcc33b8a82d_selected-products” products=”9200000047716043″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
cheeseandchinese says
Lijkt me heel erg lekker! En ik heb al een paar recepten voorbij zien komen uit dat boek van Danny en ze zien er allemaal goed uit, misschien toch maar eens aanschaffen..
I am Cooking with Love says
Nou, ik vind het een heerlijk boek. Heb er ook al een paar keer uit gekookt. Ben er erg blij mee.
Doreen Buchholtz says
Hoeveel gram maiskorrels zitten er in het grote blik mais? Kan zelf alleen “kleine” blikken kopen. Weet dat je in de horeca grote blikken hebt, maar daar kan ik niet aankomen.
I am Cooking with Love says
Hi Doreen, ik gebruik die uit de supermarkt en zijn ong 300 gram. Dus niet van die mega grote voor de horeca.
Arne says
Bij de ingrediënten staat bloem, maar die komt niet terug in het recept.
I am Cooking with Love says
Hallo Arne, mijn reactie komt véél en véél te laat. Sorry daarvoor want waarschijnlijk heb je de koekjes (hopelijk) al succesvol gemaakt. Ik was aan het revalideren en jouw berichtje was in mijn spamfolder gekomen. Ik zag hem nu net pas. Maar je hebt gelijk, ik was de bloem vergeten. Dat heb ik nu aangepast. Groeten, Tessa