• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Saus / Blauwe Kaasdip Zelf Maken

Blauwe Kaasdip Zelf Maken

9 november 2018 by I am Cooking with Love

Blauwe Kaasdip

Blauwe Kaasdip Zelf Maken

Ik heb het al een vaker geschreven maar zo af en toe heb ik van die fases waarin ik bepaalde ingrediënten of gerecht in een korte periode regelmatig eet. Zo heb ik bijvoorbeeld een witlofsalade-voor-lunch-fase of een chorizo-fase of een ansjovis-fase. Maar ook regelmatig een blauwe kaas-fase. De Man is niet zo dol op blauwe kaas dus maak ik er meestal iets mee wanneer ik alleen eet of, zoals deze dip, iets wat ik niet hoef te delen.

Meng alle onderstaande ingrediënten met elkaar en doop met reepjes paprika, plakjes komkommer, blaadjes witlof, bleekselderij of andere rauwkost. Hier kan ik echt van genieten. Wellicht niet slim om zo’n schaaltje in 1 x in je eentje op  te eten maar het is te lekker en gelukkig maar een fase. 😉

Ingrediënten:

  • 60 gram blauwe kaas, plus extra om erover te verkruimelen ( ik gebruik meestal Danablu van Castello)
  • 25 gram crème fraîche
  • 105 gram mayonaise
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel rijstazijn

Zo maak je het:

  1. Meng de blauwe kaas, crème fraîche, mayonaise, Worcestershire saus en rijstazijn in een kom en prak met een vork tot een homogene massa. Je kan het ook in het bakje van je staafmixer doen en fijnmalen.
  2. Schep over in een leuk schaaltje en bestrooi met achtergehouden verkruimelde kaas.

Filed Under: Erbij, Saus Tagged With: blauwe kaas, dip, Rauwkost

Previous Post: « Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven
Next Post: Zal ik het doen of niet doen? »

Reader Interactions

Comments

  1. Deirdre says

    27 november 2018 at 07:19

    Hij was zalig Tessa en mijn buurvrouw is nu ook verslaafd !

  2. I am Cooking with Love says

    27 november 2018 at 13:59

    Ohh, nu heb ik een verslaving op mijn geweten! haha. Goed om te horen dat jullie genoten hebben. xx

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Courgettesoep recept

Courgettesoep recept

Cook's One Line a Day - 5-jarig dagboek voor Foodies

Cook’s One Line a Day – 5-jarig dagboek voor Foodies

Harissa

Harissa

Everything Bagels Zelf Maken

Everything Bagels Zelf Maken

Gekarameliseerd Ananasijs

Gekarameliseerd Ananasijs

Instagram

Tessa

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025