• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Focaccia met Rozemarijn

Focaccia met Rozemarijn

1 augustus 2018 by I am Cooking with Love

Focaccia met Rozemarijn

Focaccia met Rozemarijn

Deze focaccia was zo goed gelukt en smaakte zo lekker. De Man bleef maar zeggen dat dit beslist een blijvertje was. Hij heeft dan ook het meeste hiervan opgegeten.

Het is een heel lekker deeg om mee te werken en ook niet zo veel. Je zit niet met een giga deegbal en daardoor is het makkelijk uit te rollen en te bewerken. Met deze hoeveelheid kan je 4 sandwiches maken. Dat is iets wat ik ook heb gedaan. Dit recept stond in de Foodies en dat heb ik aangehouden. Ook wat betreft de sandwich die je ermee kan maken. Het recept daarvoor komt ook online. Een lekker broodje voor de lunch of voor een lichte avondmaal samen met bijvoorbeeld een kommetje soep. Iets wat met deze hete dagen een prima plan is dacht ik zo.

 

Focaccia met Rozemarijn

Focaccia net voor hij de oven in gaat.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 zakje gedroogde gist ( 3,5 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie + extra om in te vetten
  • 150 ml lauwwarm water
  • grof zeezout(vlokken)
  • peper
  • 1 à 2 takjes rozemarijn

Zo maak je het:

  1. Meng in de kom van een standmixer de bloem met het zout en de gist.
  2. Roer er de 2 eetlepels olijfolie door tot het een beetje op broodkruim lijkt.
  3. Voeg het water toe en kneed tot je een soepel deeg hebt. Dit kan overigens ook met een handmixer (deeghaken) of gewoon met de hand.
  4. Vet een kom lichtjes in met olie en leg de deegbal erin. Draai het deeg helemaal rond zodat alle kanten ingevet is. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, tot het deeg verdubbeld is in omvang.
  5. Kneed het deeg kort door. Rol/druk het deeg plat uit op een met olie ingevette bakplaat. Dek weer af met plasticfolie en laat het 20 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 250 graden. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg. Druppel 1 eetlepel olijfolie over het deeg en bestrooi met grof zeezout(vlokken) en peper. Ris de rozemarijnaaldjes van het takjes en verdeel over het deeg.
  7. Bak de focaccia in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin.

Filed Under: Brood Tagged With: brood, brooddeeg, deeg, focaccia, italiaans, peper, rozemarijn, sandwich, zeezout vlokken

Previous Post: « Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers
Next Post: Focaccia met rauwe ham en groene asperges »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Recensie Grip op Koolhydraten - Vissalade met Sperzieboontjes

Recensie Grip op Koolhydraten – Vissalade met Sperzieboontjes

Tuna Melt Zelf Maken

Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Instagram

Tessa

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025