Mozzarella in carrozza – Mozzarella Tosti
In het Italiaans klinkt een Mozzarella in carrozza heel wat beter dan een gewone kaastosti hè? Maar nu klinkt alles beter in het Italiaans, toch? 😉 Alleen is het in dit geval opgeleukt met heerlijke Parmaham en wat geraspte Parmezaanse kaas. Bedenk me nu dat je er eventueel ook een klein beetje pesto tussen zou kunnen doen. Wellicht de walnotenpesto van de Focaccia sandwich die ik eerder al plaatste.Â
Het is in ieder geval een lekker snackje of lunch. Aangezien het een tosti recept is met heel weinig ingrediënten kan ik je zeer aanraden om goede producten te gebruiken. Dus buffelmozzarella in plaats van ‘gewone’. En een smakelijke ham. Komt alleen maar ten goede van de smaak.
Ingrediënten:
- 6 sneetjes vers witbrood
- 1 bol buffelmozzarella
- 3 plakken Parmaham
- basilicumblaadjes
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- scheutje melk
- 1 ei
- olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Bak de plakken ham uit in een droge pan tot het krokant is. Voeg zo nodig een drupje olie toe.
- Snijd van de boterhammen de korstjes af. Snijd de mozzarella in 6 plakken.
- Beleg 3 boterhammen met de mozzarella. Houd de randen vrij. Daarop de ham, breek desnoods in stukken om passend te maken. Bestrooi een eetlepel Parmezaanse kaas erover en als laatste een paar blaadjes basilicum. Dek af met een sneetje brood.
- Klop het eitje los met een scheutje melk en peper en zout. Maak de randen van de sneetjes brood een beetje vochtig met het eimengsel en leg de andere boterham er bovenop. Druk de randen goed aan.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de tosti’s aan beiden kanten mooi goudbruin. Serveer direct.
Bron: Great British Chefs