Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse
Dit voorgerechtje is ideaal voor de feestdagen want je kan alles van te voren klaar maken. Op de dag zelf hoef je alleen maar de paprika’s te besmeren met de mousse en op te rollen en de sla aan te maken. Perfect lijkt me.
De mousse maakt best een ruime hoeveelheid dus je kan makkelijk meer paprika’s roosteren mocht je meer eters hebben en/of je serveert 2 rolletjes per persoon. Je kan de rest van de mousse gebruiken bij de borrel op een toastje, ook heerlijk. Of je maakt de volgende dag een heerlijke Tuna Melt ermee. Lekker om te snacken tijdens een van de vele kerstfilms die weer op tv te zien zullen zijn.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 puntpaprika’s
- 2 blikjes tonijn op olie à 160 gram
- 100 gram roomkaas
- 5 ansjovisfilet
- 1 eetlepel kappertjes
- sap van halve citroen
- gemengde sla
- peper en zout
Zo maak je het:
- Grill de 2 paprika’s boven een vlam op het gasfornuis of op de hoogste grillstand/ovenstand in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Draai regelmatig om. Eenmaal donker doe je ze in een plastic druk en sluitzakje en sluit af. Of leg ze in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld ontdoe je de paprika’s van vel en zaadlijsten. Snij de paprika’s door de midden zodat je 4 repen hebt. Heb je nou meer eters maak dan meer paprika’s klaar. Je hebt meer dan genoeg mousse!
- Doe de tonijn, roomkaas, ansjovis, kappertjes en citroensap in een hoge beker en mix met de staafmixer fijn. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper of meer citroensap.
- Maak de sla aan zoals je gewend bent en leg een klein handje op een bord. Verdeel wat mousse over een paprikareep en rol op. Leg op de sla. Herhaal met de rest en serveer.
PS: De mousse en paprika’s zijn prima 1 of 2 dagen van te voren te maken. Bewaar het goed afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bron tonijnmousse: Kookgek Wilma