Romige Lente-ui Soep met Boursin
Soep kan altijd…vind ik. Vraag je dat aan de Man dan zal hij zeggen dat soep geen eten is. Maar hij eet het wel hoor. De romige paprika-pompoensoep die ook online staat gaat er bij hem maar al te graag in. Misschien omdat dat een vrij dikke soep is. Lijkt het meer op ‘eten’. 😉
Maar goed, ik heb regelmatig zin in een kommetje soep en omdat ik de enige ben die het dan zal eten maak ik meestal maar een halve liter. Goed voor 2 ruime of 3 kleine kommen soep. Eerlijk gezegd eet ik deze soep rustig in mijn eentje op.
Een snel soepje wat met maar een paar ingrediënten en niet al te veel tijd klaar is. Prima voor een lunch.
Ingrediënten:
- Bosje lente-uitjes (ong. 7 stuks)
- boter
- 1/2 liter groentebouillon
- 2 Ã 3 eetlepels Boursin
- peper uit de molen
Zo maak je het:
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Smelt boter in een pan en voeg de uitjes toe. Fruit een minuut of 5.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat het voor 10 minuten rustig pruttelen.
- Pureer met een staafmixer.
- Voeg de Boursin toe en mix opnieuw met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper.