Kaassoufflé uit de Airfryer
Een aantal jaar heb ik nu een Airfryer en ik ben er heel blij mee. Toch gebruik ik ‘m vrij weinig en als ik ‘m gebruik is het voor ovenfrietjes, of snacks als een kroketje of kippenvleugeltjes. Ik weet dat je er zoveel meer mee kan. Dat zie ik namelijk bij de Facebook groepen waar ik lid van ben. Zo veel mensen gebruiken ‘m elke dag en toveren er de lekkerste gerechten uit. Kortom ik heb me voorgenomen om ‘m wat vaker te gaan gebruiken.
Nu zag ik in een van die groepen dat iemand er een kaassoufflé in had gemaakt. Dat leek me een heerlijk idee. Maarrrr wat voor kaas gebruik je dan want daarmee valt of staat een kaassoufflé. Die persoon gebruikte 1 plakje jonge kaas per kaassoufflé. Nou dat gaat ‘m om 2 redenen niet worden. 1: ‘jonge kaas’ dat zegt toch al genoeg hè? Dat smelt wel lekker maar daar zit kraak noch smaak aan. En nr. 2: maar 1 plakje kaas??? Dat is mijn ogen ‘holle kies’ werk. Ik heb namelijk lang geleden eens deze Kaas Wontons gemaakt en nu ik het terug lees heb ik toen Comté gebruikt. Heerlijke kaas hoor maar na het bakken was er weinig van over. Ik had er of meer in moeten doen of een ander soort kaas moeten gebruiken. Mocht ik die nog een keer maken dan gebruik ik dezelfde kaas als voor deze kaassoufflé’s, namelijk Raclette kaas.
Raclette Kaas
Met deze kaas krijg je echt een lekkere stevige gesmolten vulling. Niet te dun dat het als water eruit loopt nadat je een hap hebt genomen, en met een beetje pech tegen je kin aan komt. Nee, het was goed zo. Kijk maar eens naar deze foto van de vulling.
Ingrediënten per kaassoufflé:
- 1 plakje roomboter bladerdeeg
- 2 plakjes Raclette kaas
- mosterd
- ei, losgeklopt
- sesamzaad
Zo maak je het:
- Ontdooi een plakje bladerdeeg maar laat het nog een beetje stevig, dat is makkelijker werken.
- Besmeer met mosterd maar laat de randjes vrij.
- Snij de plakjes kaas op maat en leg op 1 helft van het bladerdeeg.
- Bestrijk de rand van het bladerdeeg met losgeklopt ei.
- Vouw dubbel en druk de randen goed aan met een vork.
- Bestrijk de bovenkant met eigeel en bestrooi met sesamzaad.
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de kaassoufflé ongeveer 8 minuten goudbruin.
Tonny says
Ik zou deze kaassouffle wel willen maken, maar ik heb geen airfryer. Als ik hem in de oven wil afbakken moet ik hem er dan ook op 180 gr doen? En waarschijnlijk ook langer bakken?
I am Cooking with Love says
Ja, in de oven zou ik ‘m op dezelfde temperatuur afbakken en hoe lang? Tot hij er mooi goud bruin uit ziet. Ik denk een minuutje of 10 à 15. Moet je even bekijken hoe snel dat gaat in jouw oven.
Anja Groenen says
Een kaastosti,op hoeveel graden en hoelang?
I am Cooking with Love says
Bij punt 7 kan je lezen dat ze 8 minuten op 180 graden moeten. Succes en geniet ervan!