Kaasstrikken
Deze kaasstrikken heb ik ondertussen al zó vaak gemaakt…voor de collega’s van de Man. Maar ze zijn ook ontzettend lekker. Ze hebben een zeer hoog ‘door-eet-gehalte’. Het is een recept van Cees Holtkamp dus dat is altijd goed. De eerste keer dat ik ze gemaakt had was de Man aan het werk. Zoals ik waarschijnlijk wel eens eerder verteld heb stuur ik dan meestal een fotootje naar hem om het eindresultaat te laten zien. Hij liet dat vervolgens aan zijn collega’s zien die allemaal: ‘Wil ik oooook’, riepen. Dus ja, dan moet ik aan de bak. Dat doe ik met liefde hoor! haha.
Een tijdje geleden heb ik op een zondag 313 stuks gemaakt!!! Hoe weet ik nou dat het 313 waren. Nou het zat zo. De Man vroeg of ik extra veel wilde maken zodat iedere collega een eigen zak kreeg. Heb je ook geen strijd over wie nou de meest of minste kaasstrikken op heeft. Dus ik dacht ik maak een dubbele hoeveelheid. Was best veel achteraf gezien. Maar de Man heeft ze eerlijk verdeeld over de zakken en maakte de volgende dag een boel mensen erg blij.
Maar goed, misschien is het toch wel handig om het recept online te zetten zodat de desbetreffende collega’s ze ook zelf eens kunnen maken. Tja, doe eens gek. 😉
Ingrediënten:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 100 gram roomboter
- 200 gram geraspte pittige kaas
- kerriepoeder
- zout en peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht stand.
- Laat de boter zacht worden, maar niet smelten, en meng het met de kaas. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Het werkt het prettigst wanneer de plakjes nog wat stevig zijn.
- Besmeer 4 plakjes met het kaasmengsel. Ongeveer 35 gram kaas per plakje. Stapel ze op elkaar en dek af met een 5e plakje bladerdeeg. Herhaal met de andere 5 plakjes bladerdeeg.
- Leg de pakketjes voor een uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Snij na dat uur de pakketjes doormidden en snij de buitenste rafelige randjes eraf voor een mooi strak pakketje.
- Snijd in de breedte van elke helft plakjes van ongeveer een halve centimeter.
- Draai elk plakje een kwartslag zodat ze gedraaid zijn. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi ze zo nodig met wat extra grof zeezout.
- Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.
Bron: Cees Holtkamp
cheeseandchinese says
Ziet er super schattig uit! En lijkt me ook erg lekker 🙂 Ik weet niet of ik het geduld zou hebben om er zo veel te maken!
I am Cooking with Love says
Ja ze zijn heerlijk. Maar dit recept is niet zo heel groot hoor. Wat ik vertel in mijn verhaaltje gaat over 2x dit recept. Ja, dat was een beetje veel. ?
Martine -Duizenden1dag says
Wat zien die er fantastisch uit zeg! Ga ik ook eens maken.
I am Cooking with Love says
Ja, moet je doen Martine.
Jacky says
Hier één van de collega’s van de Man 😉
Deze kaasstrikken zijn goddelijk, en vind het dus ook hélemaal niet erg om nog meer nieuwe lekkere baksels te proeven! (nee hoor dit is geen hint haha)
Ga vandaag beginnen aan je pindakaas rolo koekjes, ze zien er heerlijk uit 🙂
Bedankt voor al het lekker dat je altijd voor ons maakt, wij eten het met liefde op!
Groetjes Jacky
I am Cooking with Love says
Hi Jacky, er zal vast weer nieuw lekkers jullie kant op komen….ook al mag dat natuurlijk niet hè? 😉 haha
Jacky says
De italiaanse variant die we vandaag hebben is ook fantastisch!
Stiekem eten heeft ook wel iets 😉 haha
I am Cooking with Love says
Stiekem achter de balie. Even bukken, hapje en weer omhoog. Gaat goed komen zo. 😉
Lisette says
Ik wist niet dat het mogelijk was maar de Italiaanse variant van de kaasstrikken zijn nóg lekkerder!
Wat een feeestje om zo te mogen werken, dank je wel!!
I am Cooking with Love says
Ahhh, dank je wel Lisette. Ben blij dat ze zo in de smaak vielen.