Praline van amandel zelf maken
Vorige week had ik ineens een briljant idee. Ik zou macarons gaan maken. Heb ze nog nooit geproefd laat staan gemaakt. Ik had een recept gevonden wat me wel te doen leek. Het was een gewaagd idee want mijn oven…hou op schei uit over mijn oven. Af en toe probeer ik toch iets erin te maken en soms pakt dat nog goed uit ook. Maar heel vaak ook niet. Ik wil een nieuwe, normale oven! Nu heb ik een combimagnetron uit het jaar kruik. Genoeg geklaag over m’n oven. Maar in dat recept had je dus ook dulce de leche nodig en amandel praline. Die dulce de leche had ik een dag van te voren gemaakt want dat duurt best lang. De praline maakte ik op de dag zelf. Zo gepiept. Zo snel dat je er echt bij moet blijven want voor je het weet heb je verbrandde amandelen! Anyway, m’n macarons mislukten! Dus ik zat met een pot dulce de leche en een bak praline opgescheept. Nu heb ik al iets bedacht wat ik met de dulce de leche ga doen, daarover binnenkort meer. En die praline, die ging die avond door m’n yoghurt. Ook heerlijk op ijs of over de chocolade pudding. Gewoon een lepeltje in je mond stoppen is ook lekker.Ingrediënten:
- 130 gram blanke amandelen
- 80 gram suiker
Zo maakte ik het:
- Doe de amandelen samen met de suiker in een pannetje met dikke bodem.
- Laat rustig aan de suiker carameliseren.
- Roer af en toe en hou het goed in de gaten. Het is zo te donker en dus bitter.
- Eenmaal goudbruin, stort de gesuikerde amandelen in één laag op een met bakpapier of met olie ingesmeerde bakplaat en laat afkoelen.
- Breek in stukken en maal zo fijn als je het hebben wilt in de keukenmachine.
ps: Je kan het ook in grove brokken breken en zo opsnoepen. Lekker bij de thee bijvoorbeeld.
[…] ← Praline van amandel zelf maken […]