Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker
Eindelijk heb ik het gemaakt hoor. Dit was zo’n beetje de hoofdreden dat ik een slowcooker wilde hebben. Om dit recept te maken: Pulled Pork uit de slowcooker. Het duurde even voordat ik het ging maken maar dan heb je ook wat. En wat was het lekker. Echt heel erg lekker. Al een tijd zat ik te zoeken naar recepten voor pulled pork en de een leek me nog lekkerder dan de ander. Als een van de eersten zag ik het recept van Esmee van Es’ Factory. Nu heb ik al aardig wat van haar blog gemaakt en ben eerlijk gezegd nog geen één keer teleurgesteld. Dus besloot ik haar recept aan te houden. En ik kan je zeggen, mocht je ook een keer Pulled Pork willen maken maak dan haar/dit recept als eerste. Je zult er geen spijt van krijgen. Pulled pork maak je het liefst van procureur. Het beste stukje vlees van het varken en daarom ook best prijzig. Je zal het vast ook van andere delen van het varken kunnen maken maar ik wil dan de eerste keer het ‘goed’ doen en dus met procureur. Het is vlees dat je slager zeer waarschijnlijk niet op voorraad heeft en het zal moeten bestellen. Dat weerhield me er weer van om het te maken. Gedoe vind ik. Van de week hadden Es en ik het nog over dit gerecht en later die avond zat ik de aanbiedingen van de Sligro te bekijken. En wat zag ik, procureur in de aanbieding. Het moest zo zijn dacht ik. Het moment is eindelijk daar dat ik Pulled Pork ga maken. De dag er na direct naar de Sligro gereden en met 2.6 kg vlees onder de arm weer naar huis. Heb je nou geen slowcooker in huis, je kan het ook in de oven maken. Hou wel rekening met het feit dat het vlees zo’n beetje de hele dag in de slowcooker/oven moet. Dus begin vroeg als je het dezelfde dag nog wilt eten.Ingrediënten:
- 1 kg Procureur
- 150 ml kippenbouillon (eigengemaakt of van bouillonblokje)
- 75 ml witte wijnazijn
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 uien, in grove stukken gesneden
- 4 tenen knoflook, grof gehakt
- 200 ml barbeque saus (Yil’driz vind ik het lekkerst)
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper, naar smaak
- 2 theelepels zout, naar smaak
Zo maakte ik het:
- Zoals ik al schreef kan je dit ook in een pan in de oven maken. Gebruik dan een ruime pan met deksel. Zet de oven tussen de 90 en 110 graden. Check of het warm genoeg is. Zet ‘m zo nodig hoger of lager. En zet de pan met deksel erop in de oven.
- Meng alle ingrediënten, behalve het vlees, in de pan en leg het vlees erboven op. Wentel het door het mengsel heen, doe de deksel op de pan en zet hem op High.
- Vervolgens wacht je een uurtje of 5 à 6. Check af en toe en draai het vlees even om. En kijk ook of het vlees nog wat vocht nodig heeft. Dit zal niet zo snel nodig zijn in de slowcooker maar misschien wel wanneer je pan in de oven staat. Voeg zo nodig wat water toe.
- Als het vlees klaar is en bijna uit elkaar valt. Haal je het uit de pan en doe je het in een grote schaal. Daar trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar zodat het ‘draadjesvlees’ wordt.
- Je zou het achter gebleven vocht nog kunnen binden met maïzena. Doe daarna het vlees terug in de pan en meng het met de saus.
- Eet het op een zacht broodje, of met frietjes, of met aardappelpuree of een stamppot, of vul het in een gepofte aardappel. Het kan allemaal en is even lekker.
Martine says
Dat ziet er fantastisch uit! Staat uiteraard ook nog op mijn lijstje, maar dan zonder slowcooker.
Ria van Beek says
Zo lang kan ik niet wachten op zo iets lekkers. Ik braad het vlees altijd even bruin, en in de snelkookpan is het in de helft van de tijd klaar. En dan smul ik gelukkig net zo goed van draadjesvlees. Maar dit is een goed recept, ik ga het wel maken, dank je wel.
I am Cooking with Love says
Uit de snelkookpan kan natuurlijk ook. Ik heb, nog, niet zo’n pan.
I am Cooking with Love says
Gewoon in je pan in de oven gaat net zo makkelijk. 🙂 Mijn oven is te klein voor een grote pan. Dus zo heb ik het nog nooit gemaakt.
Marjolein says
Hij zit op dit moment in de slowcooker! Nog een uurtje en dan kunnen we er van smullen 🙂
I am Cooking with Love says
Ohhh spannend. Het ruikt vast nu goddelijk in je huis! 🙂
Marjolein (@hierismar) says
Heel de dag al, mijn maag blijft maar knorren 🙂
I am Cooking with Love says
Heb je nog niet geproefd dan??? Ik kon er niet vanaf blijven! haha
Bakwonder says
De slager hier heeft het vaak wel. Gelukkig. Maar nu ook bij er Sligro gehaald.
Ik maak het trouwens met cola ipv bouillon.
I am Cooking with Love says
Oh dat is wel fijn zo’n slager met ruim assortiment. 😉
Cola, gaat heerlijk worden lijkt me.
Bakwonder says
Dat is echt lekker hoor. Zo heb ik het vorige 2x gemaakt. Ik zal het nu eens op jullie manier doen. Klinkt ook erg lekker.
I am Cooking with Love says
Ja ik ben veel recepten tegen gekomen met cola of Dr. Pepper of rootbeer. Staat jouw versie op je blog?
Bakwonder says
nee, maar hij komt redelijk bij die van nombelina in de buurt.
H.j.Vrolijk says
Bij ambachtelijke SLAGERiJ VROLIJK altijd in voorraad verkrijgbaar van zijn eigen varkentjes.
Ook kant & klaar verkrijgbaar, minstens zo lekker uit eigen vleesatelier.
gerrit says
Hij staat in de oven 😉
I am Cooking with Love says
Leuk Gerrit. Jij gaat smullen vanavond, dat weet ik zeker. 🙂
gerrit says
Indien je moeite hebt met het vinden van Procureur hier een tip, wordt thuis bezorgd en echt Top vlees. Misschien ietsje duurder maar dan heb je ook wat.
http://www.beefexclusief.nl/procureur-varkensnek.html
Ik ben niet de eigenaar en heb geen aandelen 🙂
I am Cooking with Love says
Dank je voor de tip Gerrit. Ik haal het meestal bij de Sligro. Maar die bezorgen dan weer niet thuis! hahaha.
Ilona says
Ik heb net bij de sligro 2,7 kg procureur (diepgevroren) gehaald. Past in de slowcooker, maar hoe lang zou dat er in moeten?
I am Cooking with Love says
Hallo Ilona, probeer ‘m wat te ontdooien in de koelkast. Of wat ik een keer deed met zo’n bonk vlees, wat laten ontdooien en door de midden zagen. Eén helft terug de vriezer in en de andere helft de cooker in. De slager van de Sligro vertelde me dat dat best kan, wat laten ontdooien en dan weer terug de vriezer in. Maakt het snijden wat makkelijker.
Maar ik zou ‘m op dezelfde tijd zetten. Begin voor de zekerheid wat vroeger op de dag zodat je nog wat meer speling hebt mocht hij nog niet helemaal gaar en klaar zijn. Je kan het daarna altijd nog warm houden. Wat ik ook vaak doe is na een aantal uur even kijken of je ‘m al met vorken door de midden kan trekken. Scheelt ook weer.
Succes en ik hoop dat het je zal smaken.
Groetjes, Tessa
ilona says
Dank je wel, zal zodra ik genoeg eters heb jouw recept maken (en delen)
Jeroen says
Het zit op dit moment in de slowcoocker. Heel erg bedankt voor het recept. Om de tijd wat te doden neem ik alvast een wijntje!
I am Cooking with Love says
Hahaha, heel goed plan Jeroen. Geniet van je wijntje en vanavond van de pulled pork. Ik heb gisteren nog 2 pulled pork kroketjes gegeten. Zo lekker. Recept staat ook hier op het blog….mocht je nog vlees overhouden. 😉
Sas says
Ik kan niet zo goed terug vinden voor hoeveel personen dit gerecht is? Hellupie!
I am Cooking with Love says
Hi Sas, nou je hebt een grote pan vol met dit recept. Ik neem aan dat je het of op een broodje of misschien met wat frietjes gaat serveren. Dan kunnen er zeker wel 6 mensen van eten. Ik hoop dat je het gaat maken en lekker zal vinden. Succes en eet smakelijk alvast.
Coen says
Moet de chilisaus er direct in? Of pas bij stap 5?
I am Cooking with Love says
Hi Coen, de chilisaus, en alle andere ingrediënten, gaat in 1 keer in de pot. In het begin dus. Succes en eet smakelijk.
coen says
Was heerlijk!
I am Cooking with Love says
Te gek Coen! Dank je voor je reactie.
Elly says
Ik ga het nu maken. Het klinkt lekker.
Helaas werkt je pin-knop niet goed en kan ik alleen de foto pinnen maar niet het recept.
Kun je daar wat aan doen?
I am Cooking with Love says
Hallo Elly, wat leuk dat je het gaat maken. Ben benieuwd hoe je het zal vinden.
Goed dat je zegt dat de pin-knop niet lekker werkt. Ik ga er naar kijken. Dank je voor je opmerkzaamheid.
Elly says
Je recept was heerlijk. Ik heb het gegeten met broodjes en een koolsalade. Mijn man vond het wat te pittig dus volgende keer wat minder cayennepeper, maar we gaan het zeker vaker maken.
I am Cooking with Love says
Hallo Elly, Wat goed om te horen dat het zo in de smaak viel. Ik eet het ook meestal met broodjes en koolsalade. Of met frietjes en koolsalade. Dank je voor je reactie.
Irma says
Ik heb een vraagje: Ik heb een procureur van 2,6 kg bij de Sligro gescoord. Wil ‘m in z’n geheel in de slowcooker doen. Kan dat? Zo ja moet ik de ingrediëntenlijst aanpassen? En wat zijn de hoeveelheden die ik moet aanhouden? Ik heb er (nog) geen ervaring mee.
I am Cooking with Love says
Hi Irma, ja ik zou alles gewoon verdubbelen. En waarschijnlijk ook de kooktijd verlengen. Probeer na een aantal uur het al wat uit elkaar te trekken. Waardoor het wat kleinere stukken wordt. Succes en eet smakelijk.
Irma says
Dank je wel!
Suzanne says
Ook het vocht verdubbelen als je 2 kg procureur aan 1 stuk hebt? Zou het supertof vinden iets van je te horen.
I am Cooking with Love says
Hi Suzanne, sorry voor mijn late reactie. Ik lig in het ziekenhuis en heb 2 operaties vlak achter elkaar gehad vandaar dat ik niet kon reageren. Ik zou het niet 1 op 1 verdubbelen want er komt vrij veel vocht vrij van het vlees en ui. Eerder hetzelfde laten of anderhalf keer verdubbelen. Ligt er ook aan hoeveel saus je wilt. Groetjes Tessa