Snelle Vitello Tonnato
Vitello Tonnato is een klassiek Italiaans gerecht. Het betekent: kalfsvlees met tonijnsaus. Het is een gerecht dat uit de Piemontese keuken komt. Als je het op de officiële manier wilt maken dan ben je wel even bezig want het kalfsvlees moet zeker een halve dag marineren waarna het gekookt wordt. En dan gebruik je natuurlijk, zoals het hoort, de romp van een Fassone koe. Die koeien komen ook uit Piemonte. Zo’n stuk vlees marineer je in witte wijn met diverse kruiden en groenten. Daarna kook je het vlees in water samen met de marinade. Uiteindelijk laat je het vlees afkoelen en snij je dunne plakjes die je gebruikt voor je gerecht. Heerlijk zal het ongetwijfeld zijn alleen heb ik nu de wat snellere versie gemaakt. De mayonaise die hierin gebruikt wordt zou je ook zelf kunnen maken maar bij mij kwam het deze keer uit een potje! En eerlijk gezegd smaakte mij dit zeer goed. Een gerecht om zeker vaker te maken. Wat heb je nodig als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen:- 200 gram kalfsfricandeau
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 3-5 ansjovisfilets (ik nam er 5, het is zo lekker)
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- citroensap
- sla
- peper en zout