gevulde broodjes met ei uit de oven
De afgelopen Paasdagen zag ik de ene uitgebreide ontbijt/brunch tafel na de ander op Twitter en Facebook voorbij komen. Allerlei gerechten werden gemaakt. Van een ‘gewoon’ gekookt eitje tot chique gerechten die niet zouden misstaan in een 3 sterren restaurant. Van potten thee tot flessen champagne.
Ik weet niet wat het is met Pasen maar op de een of andere manier weet ik nooit precies wanneer het nou is en dan ineens is het aanstaand weekend al. Je ziet in de winkels boodschappenkarretjes tot de nok vol geladen alsof we de hongerwinter tegemoet gaan. Terwijl er maar 1 dag de winkels dicht zijn.
Kortom ik heb er niet zo veel mee. Is niet erg….vind ik. Maar aangezien Bonuszoon bij ons was wilde ik toch iets maken met ei wat ik normaal gesproken niet maak. Dat werden dus deze gevulde broodjes.
Ze smaken ook heerlijk op dagen buiten Pasen om! 🙂
Ik nam:
- 4 afbakpistoletjes
- 4 eieren
- 100 gram spekreepjes uitgebakken
- halve puntpaprika
- 80 ml slagroom
- 1 eetlepel gedroogde of verse bieslook
- 50 gram geraspte kaas
- Adobo All purpose seasoning of zout
- peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij met een scherp mesje een V uit de broodjes en hol een beetje uit.
Klop de eieren samen met de slagroom los in een kom. Voeg de fijngesneden paprika, uitgebakken spekjes, kaas, kruiden, peper en zout of seasoning toe.
Verdeel het mengsel over de 4 broodjes en plaats ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 20 – 25 minuten in de oven. Of totdat de broodjes goudbruin zijn en de vulling gestold.