• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Recensie: Mag ik nog een hapje?

Recensie: Mag ik nog een hapje?

16 mei 2016 by I am Cooking with Love

Recensie: Mag ik nog een hapje?

Recensie: Mag ik nog een hapje?

Zoals velen wellicht weten heb ik zelf geen kinderen maar wel een geweldige Bonuszoon. Hij is ondertussen 16 jaar en boomlang. Maar toen hij een jaartje of 3, 4 was kwam hij in mijn leven. In het begin was het voor zowel hem als mij even wennen maar al heel snel werd het leuker en leuker. Om het weekend kwam hij bij ons en werd er standaard ’s avonds aan tafel gegeten en op zondag sapjes voor bij het ontbijt gemaakt. Een paar vaste recepten kwamen vaak terug. ‘Makronie’ en gegrilde kippenpootjes. In de ‘makronie’ deed ik altijd een flinke hoeveelheid wokgroenten. Die waren dan wel redelijk fijn gesneden en het ging erin als koek. We hebben het geluk gehad dat hij een vrij makkelijke eter was. Veel wat hij hier at was nieuw voor hem en hij moest van ons op z’n minst een hapje proeven. En 9 van de 10 keer bleek het nog lekker ook! Nu hij groot is lust hij vrijwel alles. Erg fijn. Niet alleen voor mij maar vooral voor hem. Zo kan hij altijd ergens gaan eten, of bij anderen, en zich niet zorgen hoeven te maken of hij het wel zal lusten.

Recensie: Mag ik nog een hapje?

Nu weet ik dat veel ouders kinderen hebben die, periodes, dingen niet graag lusten. Francesca van Berk van Francesca Kookt heeft nu een super leuk en veelzijdig boek gemaakt met recepten en tips om je kindje te laten eten. Van wanneer de baby nog in de buik zit totdat de kinderen peuters en kleuters zijn. Het is een boek met veel foto’s van haarzelf en haar man en zoontje. Ze put immers uit haar eigen ervaring en dat, samen met de vele foto’s, maakt het heel persoonlijk.

Het boek begint met een kleine introductie. Daarna het hoofdstuk: Van buik tot baby. Over hoe smaak ontstaat in de buik en later van je baby. Wat baby’s mogen eten. Dagmenu’s voor baby’s vanaf 6 maanden. Recepten voor groentehapjes, fruithapjes, tussendoortjes en maaltijden.

Daarna het hoofdstuk: Van 1 jaar tot Lekkerbek. Waarin de kindjes vanaf 1 jaar met de pot mee-eten. Hoe en waarom variëren zo belangrijk is. En je je kind betrekt in de keuken van tijdens het boodschappen doen tot het bereiden van de maaltijd. En tips voor wat te doen wanneer die ‘dat lust ik niet’ fase aangebroken is.

Er volgen daarna recepten voor het ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten, toetjes en drankjes. Meer dan 120 recepten om uit te kiezen.

Recensie: Mag ik nog een hapje?

En als laatste een hoofdstuk met praktische informatie. En daar staat het boek bol van. Van begin tot eind. Wat ik ook leuk vond waren de vele kleine stukjes tekst van andere ouders over hoe zij het met hun kinderen deden toen ze nog klein waren.

Ik denk dat ouders heel veel hebben aan dit boek. Het is een vrolijk en luchtig boek. Vooral niet met een opgeheven vingertje. Gewoon uit het leven gegrepen waarin veel ouders zich kunnen en zullen herkennen en de praktische tips goed kunnen gebruiken.

Foto’s uit boek: Wendy van Bree Fotografie
Titel: Mag ik nog een hapje? Het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen
Auteur: Francesca Berk
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

[bol_product_links block_id=”bol_57382f4acaee5_selected-products” products=”9200000051724518″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik heb dit product opgestuurd gekregen. Alle meningen zijn van mijzelf.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient I am Cooking with Love een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

 

Filed Under: Verslag Tagged With: recensie

Previous Post: « Pindarotsjes Zelf Maken
Next Post: Regenboog Schuimpjes »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Maar voor de zuurkoolschotel eerst een soepje

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Instagram

Tessa

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025