• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Recensie: Heerlijke Chaos

Recensie: Heerlijke Chaos

27 november 2016 by I am Cooking with Love

Recensie: Heerlijke Chaos

Recensie: Heerlijke Chaos

Kennen jullie Simone van den Berg eigenlijk al? Ze is van origine een fotografe en sinds een aantal jaren foodfotografe. En ze is, mag ik wel zeggen, een van de beste van Nederland. Ze wordt regelmatig gevraagd om de fotografie voor haar rekening te nemen van diverse kookboeken. Ze heeft daarbij een team waaronder Alexandra Schijf die de styling doet. Ze werken heel vaak samen. Ook geven ze samen fotografie/foodstyling workshops. Echt een aanrader als je meer over fotografie of styling wilt weten.

Maar nu kreeg ze de kans om zelf een kookboek uit te brengen. Zelf de recepten bedenken, koken en fotograferen. Het was een grote klus maar het resultaat was het meer dan waard. Toen ik het boek binnenkreeg was ik prettig verrast van de omvang van het boek. Best groot. Maar toen ik eenmaal de foto’s zag begreep ik waarom. Die kwamen nu zoveel beter tot hun recht op een wat groter formaat.

Heerlijke Chaos

Simone zit nooit stil. Los van haar opdrachten heeft ze zelf ook diverse blogs. Natuurlijk over eten maar ook over reizen. Dat doet ze graag. De titel Heerlijke Chaos slaat dan ook op haar wil om van alles, het liefst tegelijk, te doen. In het verleden heeft ze dan ook diverse hobby’s gehad maar uiteindelijk bleek fotografie haar favoriet.

Het boek bestaat uit meer dan 100 recepten. Die zijn verdeeld in 9 hoofdstukken.  Waaronder:

  • Slow: denk aan gerechten die wat meer tijd kosten om klaar te maken. Slowfood recepten. Met tips van haar man Tom.
  • Rijk: comfortfood waar oa suiker, roomboter en bacon niet ontbreken.
  • Feest: gerechten voor de feestdagen of verjaardagen. Plus styling tips van Alexandra.
  • Snel: gerechten die binnen 10 – 15 minuten al op tafel staan.
  • Vloeibaar: sapjes, thee, koffie,
  • Brood: spreekt voor zich. Met tips van Edwin Klaasen die het boek: Ik bak geweldig. Jij trouwens ook schreef.
  • Gezond: voor de momenten dat je even op de gezonde toer wilt. Met tips van Lianne van het blog: Focus on Foodies.
  • Blut: recepten voor als de maand nog lang niet op is maar je geld wel. Met budgettips van Esmée van het blog: Es’ Factory.
  • Erbij: hier staan de sausjes, mayonaises, chutney’s en nog meer lekkers voor bij je eten.

Elk hoofdstuk heeft een kleine intro waarna heerlijke recepten met zeer smakelijke foto’s volgen. Ik heb al 2 recepten gemaakt en een 3e zit in de planning. Er staat een recept uit het hoofdstuk Rijk. Sticky & Sweet Coca-Cola kipkluifjes. Het duurt even voordat het op tafel staat. Ze moeten namelijk 3 uur in de oven maar dan heb je ook wat. Je hoeft er maar naar te kijken het vlees valt al van het bot.

Ook maakte ik de witlofschotel met mosterdsaus. Schonezus at toen mee en we hebben nog net niet de schaal schoon gelikt.

Kortom zeer geslaagde recepten voor elke gelegenheid. Ik ben erg blij met dit boek. Het is een mooi bezit.

Het boek is uitgegeven door Nieuw Amsterdam en o.a te koop bij bol.com.

[bol_product_links block_id=”bol_58396ea58ba63_selected-products” products=”9200000059399534″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Filed Under: Verslag Tagged With: recensie

Previous Post: « Romige Prei-Mosterdsoep
Next Post: Gevuld Speculaas met Amandelmijter »

Reader Interactions

Comments

  1. Simones Kitchen says

    27 november 2016 at 10:08

    Dankjewel Tessa voor de mooie recensie.. 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    27 november 2016 at 10:09

    Graag gedaan Simone. Het is een heerlijk boek.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Thaise Kipsalade met Kokos en Komkommer

Thaise Kipsalade met Kokos en Komkommer

Boerenappelcake à la Levine

Boerenappelcake à la Levine

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Daging Smoor uit de Snelkookpan

Linzensalade met Druiven en Feta

Linzensalade met Druiven en Feta

Instagram

Tessa

De winnaar van de Rosti Mepal Loomm maaltijdkom is…

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025