• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

7 maart 2016 by I am Cooking with Love

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Deze pittige frietjes stonden al zo lang op mijn lijstje om eens te maken. Ik had ze wel eens bij de Toko gekocht maar zelf maken leek me toch leuker en lekkerder. Zo af en toe zag ik foto’s van deze frietjes voorbij komen en die deden me herinneren aan het feit dat ik ze toch echt eens moest gaan maken. Maar om de een of andere reden deed ik dat steeds niet.

Totdat ik de foto van Suzanne van Delta’s Delights zag en besloot ze gelijk te maken. En wat waren ze lekker. Deze hoeveelheid is genoeg om te serveren op een feestje of borrel maar de Man en ik aten de kom in redelijk korte tijd met z’n 2-tjes op. Tja, daar konden we ook niks aan doen. Het heeft nou eenmaal een zeer hoog dooreet gehalte.

Ingrediënten:

  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst of geraspt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepel gula djawa siroop (of donkerbruine basterdsuiker)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 zakje fritessticks, naturel 150 gram
  • 1 zakje fritessticks, paprika 150 gram
  • olie om te bakken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden hete lucht.
  2. Verwarm de olie in een pan of wok en fruit de ui en knoflook.
  3. Wanneer de ui glazig is voeg je de sambal toe en bak je even mee.
  4. Roer de gula djawa en ketjap erdoor.
  5. Schep de frietjes door het ui mengsel en meng goed. Zorg dat elk frietjes een strooplaagje heeft.
  6. Verdeel de frietjes op een met bakpapier bekleedde bakplat en verspreid ze goed.
  7. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 minuten. Schep de frietjes om en laat ze nog een kleine 10 minuten in de oven bakken.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en laat de frietjes wat afkoelen. Ze zullen vanzelf harder en krokanter worden. Schep tijdens het afkoelen af en toe door om aan elkaar plakken te voorkomen.
  9. Eet ze gelijk of bewaar in een luchtdichte bak of plastic druk en sluitzakje.

Filed Under: Snack Tagged With: Hete frietjes, Indo, pittig, sambal

Previous Post: « Italiaanse Kaaszoutjes
Next Post: Recensie: Wedden dat het lekker is! »

Reader Interactions

Comments

  1. Cheese and Chinese says

    7 maart 2016 at 08:58

    Ziet er lekker uit!!

  2. I am Cooking with Love says

    7 maart 2016 at 08:59

    Dank je. Dat waren ze ook.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Fudge met Pretzels en een vleugje Amarula

Mini Stroopwafel S'mores

Mini Stroopwafel S’mores

Ikan Pepesan - Indische Makreel

Ikan Pepesan – Indische Makreel

Snelle Vitello Tonnato

Snelle Vitello Tonnato

Instagram

Tessa

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025