Gegrilde Kipsalade met Druiven
Bij ons in het winkelcentrum zit zo’n kippen-zaak waar je gegrilde kippetjes kan kopen. Zo’n winkel waar je steeds trek van krijgt als je er langs loopt want het ruikt er goddelijk. Gevaarlijk. Zo af en toe haal ik daar wel eens een paar kippenpoten. Het liefst de Indisch gekruide, die vinden wij het lekkerst. Je betaalt er wel een euro meer voor dan voor de ‘gewone’ kippenpoten maar goed. Ik snap niet echt waar die extra euro dan op slaat maar ja.
Voor deze salade had ik 2 halve kippetjes gehaald. Ze hadden een ‘gewone’ marinade, heerlijk. Ik dacht aan 1 half kippetje genoeg te hebben maar eenmaal het vlees van de botten vond ik het toch wat weinig. Blij dat ik er 2 had gekocht. Doordat je de kip niet zelf hoeft te braden is deze zomerse salade zo gemaakt en zal je vast erg smakelijk vinden. Serveer er vers stokbrood bij en je hebt een prima maaltje.
Ohja, de kippen waren koud toen ik ze kocht maar ik heb ze, voordat ik het vlees eraf wilde halen, heel even in de magnetron opgewarmd. Hoeft niet te heet maar het maakt het verwijderen van het vlees een stuk makkelijker. Tip van de dag. 😉
Ingrediënten:
- 500 gram gegrilde kip (van de poelier)
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 3 augurken, in blokjes
- 130 gram rode druiven, gehalveerd
- 1 kropje little Gem, in repen gesneden
- 70 gram Griekse yoghurt
- 75 gram mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel peper
- 1/4 theelepel zout
- 40 gram pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
Zo maak je het:
- Pluk het vlees van de kip en doe het in een grote kom.
- Voeg de bleekselderij, sla, augurk en druiven toe.
- Maak in een kommetje de saus door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, knoflookpoeder en peper en zout te mengen.
- Giet over de salade en hussel alles goed door elkaar.
- Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.