Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop
Dit was zo’n lekkere frisse, zomerse salade. De Prosciutto gaat zo goed samen met de meloen. En de balsamicosiroop of stroop ja, dat maakt het af. Nu de meloenen er nog zijn moet je hem echt eens gaan maken. Lekker voor de lunch maar zou ook als voorgerecht kunnen.
Het lekkerst is het wanneer de meloen koud is. Dus zet de meloen voordat je de salade gaat maken een paar uur in de koelkast. Het maakt de salade nog frisser.
Ingrediënten:
- 1 cantaloupe meloen
- 150 gram mozzarella bolletjes
- 2 eetlepels extra vergine olijf olie
- chilivlokken uit de molen, naar smaak
- peper en zout
- 100 gram prosciutto
- basilicumblaadjes
- balsamico siroop (ik gebruik deze)
Zo maak je het:
- Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Met een meloenlepel schep je balletjes en doe ze, samen met de mozzarella bolletjes, in een schaal.
- Meng de olie , peper en zout en een paar draaien van de chilivlokken molen door. Schep alles goed om.
- Snij de prosciutto in de lengte doormidden en drapeer op een groot bord of presenteerschaal.
- Verdeel de meloen en mozzarella erover. Besprenkel met de balsamico en garneer met gescheurde basilicumblaadjes.