Deeg over? Pizza in een potje.
Ja en dan heb je nog best veel deeg over na het pizza bakken. Want ik had maar 1 pizza gemaakt uit de bol deeg waarvan zeker 3 pizza’s gemaakt konden worden. Bij Eetlust! had ik haar recept van Pizza in een potje al een tijdje geleden gezien. En wederom zag het plaatje er heerlijk uit.
Het overgebleven deeg lag nog in de koelkast klaar om te gebruiken. En vanmorgen schoot me de potjes-variant me te binnen.
En het is zo simpel. Je neemt een klein beetje deeg en rolt dat uit tot een dun lapje. Je vet een soufflépotje in met wat olie of boter en legt je lapje deeg erin.
Els stelde voor om wat tomatensaus erin te doen als je dat nog had. Ja, dat had ik wel maar dat lag in de vriezer. Maar een lepeltje Pizza Quicksaus werkte net zo goed.
Dan kan je hem eigenlijk vullen zoals jij dat lekker vind. Ik had een beetje geraspte kaas erin gedaan met 4 gehalveerde cherrytomaatjes. Wat Italiaanse kruiden, zoals oregano erover. Een klein stukje verkruimelde Danablu en als dekseltje een plakje salami. Maar ook daar kan je natuurlijk variëren. Beetje ham, of ontbijtspek of misschien zelfs een plakje kipfilet. Doe eens gek.
Dan gaat ie zo’n 15 minuten in een oven die je voorverwarmd hebt op 180 graden. En daarna smullen.
[slideshow]