• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

6 januari 2014 by I am Cooking with Love

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Het is niet de mooiste foto van mijn stoofpeertjes-yoghurtijs maar ik moest snel zijn. Het smolt zo rap en ik wilde er persé een foto van hebben. Dus het was snel ‘klik-klak’ en weer terug de vriezer in. 
 
Ik had naast de stoofpeertjes die ik uit de Beebox had nog een zak van 1 1/2 kilo gekocht. Eindigend met een gigantische pan vol. Veel te veel voor ons tweeën. Bonuszoon heeft ook nog geholpen met opeten maar ik hield toch nog een boel over. Dus wat te doen met de rest? Stoofpeertjes-yoghurtijs maken. En dat was een goed idee. Het smaakte namelijk heerlijk. 
 

Ingrediënten:

  • 500 gram stoofpeertjes, gekookt, zonder klokhuis
  • 3 stoofpeertjes in blokjes
  • 150 gram suiker
  • 500 ml Griekse Yoghurt
  • 200 ml honing

Zo maakte ik het:

  1. Pureer de stoofpeertjes in de keukenmachine of blender.
  2. Voeg de suiker toe.
  3. Meng de Griekse Yoghurt met de honing en vervolgens met de gepureerde stoofpeertjes.
  4. Leg een stuk plastic folie op het yoghurtmengsel en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
  5. Draai er vervolgens ijs van met je ijsmachine.
  6. In de laatste 10 minuten voeg je de stukjes peer toe.
  7. Schep het ijsmengsel in een plastic bak en laat het hard worden in de vriezer.
 
Naar een recept van: Sabina Kookt!

Filed Under: 2014, Nagerecht, Zoet Tagged With: Grieks Yoghurt, ijs, Stoofpeertjes, stoofperen

Previous Post: « Review: Beebox en Appeltaartbox
Next Post: Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt »

Reader Interactions

Comments

  1. Hazel - Cookie Cottage says

    6 januari 2014 at 21:03

    Dat klinkt best goed!
    Wat betreft je foto. Een tip is eventueel om je setting vast klaar te zetten en even ‘droog’ te oefenen hoe je het schaaltje op de foto wilt zetten. Als je dan je ijs erin schept, hoef je alleen nog maar te klikken ; )

  2. I am Cooking with Love says

    6 januari 2014 at 21:34

    Dank je Hazel. Ja normaal doe ik dat ook maar ik was gewoon ongeduldig. En eigenlijk was het ijs al te lang uit de vriezer om schepbaar te worden, dus al een beetje (te) zacht in de bak. Had eerder moeten scheppen en fotograferen.

    Maarrrrr hij smaakte wel goed! haha. 😉

  3. Maaike says

    7 januari 2014 at 08:21

    Ooooh, dit moet lekker zijn! 🙂

    Wij zijn gek op stoofpeertjes! Volgende keer maak ik ook stiekem te veel! 😉

  4. I am Cooking with Love says

    7 januari 2014 at 11:17

    Haha, ja moet je doen. 😉

Trackbacks

  1. Review: Beebox en Appeltaartbox I am Cooking with Love schreef:
    6 januari 2014 om 11:45

    […] ← Simpele gerechten voor de feestdagen Stoofpeertjes-Yoghurtijs → […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Liebster Award

Liebster Award

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Platbrood met Feta en Spinazie

Platbrood met Feta en Spinazie

Donuts zelf maken

Donuts zelf maken

Instagram

Tessa

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025