• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Eton Mess IJs

Eton Mess IJs

24 juni 2016 by I am Cooking with Love

Eton Mess IJs

Eton Mess IJs

Wat een herfstachtig weer hè? Echt zo ongezellig. Ik wilde vanmiddag boodschappen doen maar het regende zo dus ik dacht, ik wacht wel even. Nou, dat had geen zin want het bleef tot in de avond non stop regenen. Dan maar met plu in de hand het natte weer trotseren.

Het mag echt wel wat zonniger gaan worden en daarom denk ik dat wet het een beetje moeten afdwingen door dit Eton Mess IJs te gaan maken. Een heel makkelijk recept zonder dooiers en tot een bepaald punt koken. Nee, het is een recht voor z’n raap recept wat een ontzettend lekker toetje oplevert.

Even over die meringues. Ik weet dat je ze zelf kunt maken en dan verder verwerken in het ijs maar ik las dat je beter gekochte meringues kan gebruiken. Diegene uit de fabriek zijn toch anders dan de homemade versie en smelten daarom niet wanneer je ze in het ijs verwerkt.  Ik haalde ze bij de koekjes afdeling van Albert Heijn en ze hadden een bodem van chocola. Was helemaal niet erg. 😉 Jamin verkoopt ze ook maar blijkbaar alleen rond feestdagen. Ik snapte die logica niet echt.

Met dit recept maak je een halve liter ijs.

 Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
  • 150 gram suiker
  • sap van een halve citroen
  • 160 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 50 gram meringue, verkruimeld

Zo maak je het:

  1. Meng de gesneden aardbeien met 50 gram van de suiker en het citroensap in een kommetje. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Roer de rest van de suiker door de melk en tot het opgelost is. Ik verwarmde de melk heel licht om het te versnellen. Was wat ongeduldig. Giet daarna de room en vanille extract er door. Dek af en zet ook in de koelkast voor minimaal 4 uur maar ik liet het de hele nacht staan.
  3. Schenk het roommengsel in je ijsmachine en laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing. 5 minuten voor tijd meng je de aardbeien zonder het sap er door.
  4. Meng daarna de verkruimelde meringue er door. Als dit niet in je ijsmachine past meng het dan in de bak waarin je het ijs gaat bewaren.
  5. Zet het ijs vervolgens in de vriezer en laat het daar harder worden.

Filed Under: Nagerecht, Snack Tagged With: aardbeien, ijs, Meringue, schuim, vanille, zelf maken

Previous Post: « Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes
Next Post: Aardbeien, Feta, Bacon salade »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Dagje Maastricht met Food we Love

Dagje Maastricht met FoodWeLove

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Instagram

Tessa

Bacon jalapeño scrambled eggs with cheese

Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025