Foodblogswap – Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous
Het was weer tijd voor de Augustus editie van de Foodblogswap. Ik kreeg de blog van Marloes toegewezen. En het heet Spruitjes zijn niet vies! Een geweldige naam voor een foodblog vond ik. Ze is 25 jaar en theaterdocente op een middelbare school. Ze eet graag vegetarisch of vegan. Ze schrijft niet alleen over recepten maar ook waar ze allemaal naar toe gaat. Van festivals tot restaurants en bespreekt ook vaak producten die ze in de winkel heeft gekocht. Een veelzijdig blog dus. Op zoek naar een recept kwam ik deze wrap tegen. En de grap is dat hij wel op Bloglovin stond maar niet op haar blog. Bloglovin is een site waar je je kan aanmelden en allerlei blogs op 1 plek kan volgen. Je krijgt dan regelmatig mailtjes in je inbox met de nieuwste blogposts. Daar kunnen jullie mij ook vinden.Maar goed, dit recept leek me heerlijk aangezien ik houmous ontzettend lekker vind en die gegrilde groenten leek me bij elkaar een heel goede combinatie. Wat ook zo was. Ondanks het feit dat mijn eetlust nog niet helemaal je van het is heb ik deze wrap helemaal opgegeten. Genoten en zat voorlopig aardig vol.
Ingrediënten:
- 1 tortillawrap
- 2 dunne plakken courgette
- 2 dunne plakken aubergine
- Halve gegrilde paprika (evt uit pot wat ik ook deed)
- Houmous
- Peper en zout
- Verhit je grillpan.
- Besmeer de plakken courgette en aubergine met olijfolie. (Marloes liet de aubergine eerst in zout uitlekken en spoelde het daarna af maar dat vond ik niet nodig).
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de plakken op de grillpan en grill ze al regelmatig kerend in ongeveer 5 minuten gaar.
- Haal de plakken uit de grillpan en hou even apart. Leg de wrap op de grillpan en laat aan beide kanten mooie streepjes komen. Dit om het rollen later makkelijker te maken.
- Besmeer de wrap met houmous, beleg met de groenten en rol op.
- Zet vast met een prikker en eet smakelijk.
Marloes says
Oh wat hou ik van deze wrap. Zou ik eigenlijk vaker moeten eten.
I am Cooking with Love says
Hij is inderdaad heerlijk. Ik denk dat ik er een volgende keer ook nog wat Italiaanse kruiden over ga strooien. Gewoon, ter variatie. 🙂