• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / IJs / Koffie-IJs zonder IJsmachine

Koffie-IJs zonder IJsmachine

5 mei 2018 by I am Cooking with Love

Koffie-IJs zonder ijsmachine

Koffie-IJs zonder ijsmachine

De temperaturen gaan weer omhoog dus tijd voor lekker veel ijsjes. Er liggen bij mij standaard de meest goedkope waterijsjes in de vriezer want die doen me A, aan vroeger denken en B, die zijn gewoon heerlijk. Ook heb ik een ijsmachine maar het nadeel daarvan is dat je de binnenbak 24 uur van te voren in de vriezer moet leggen en ik daar niet altijd de ruimte voor heb.

Voor deze koffie-ijsjes heb je geen machine nodig. Wel een beetje geduld tijdens het invriezen.

Ik had het ijsmengsel in ijsvormpjes gegoten maar ik had maar 6 stuks. De rest van het ijs deed ik in een plastic bak en bestrooide de bovenkant met hagelslag. Krijg je hetzelfde idee.

 

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 sticks espresso (oploskoffie ± 5 gram)
  • 2 theelepels vanille extract

Zo maak je het:

  1. Klop in een ruime kom de slagroom stijf.
  2. Los de koffie op in 3 eetlepels heet water en meng het samen met de gecondenseerde melk en vanille extract door de slagroom.
  3. Verdeel het ijsmengsel over ijsvormpjes of giet het in een plastic bak. Een cakeblik kan ook. Bestrooi met hagelslag. Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat opstijven.
  4. Om een ijsje uit de vorm te krijgen houd je de vorm even in heet water om vervolgens het ijsje eruit te trekken.

Filed Under: IJs Tagged With: espresso, ijs, koffie-ijs, oploskoffie, roomijs, slagroom, vanille

Previous Post: « Katmer – Filodeeg met Pistache en Turkse Room
Next Post: Lente Frittata met Asperges en Feta »

Reader Interactions

Comments

  1. Laura - Dagelijkse hap says

    5 mei 2018 at 12:48

    Ja ja jaaaa dit is zooooo lekker!!! Dankjewel voor dit recept, want ik heb helaas geen ijsmachine… Ik weet wat ik binnenkort ga maken 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    5 mei 2018 at 12:57

    Hi Laura, ik denk dat je niet de enige bent zonder ijsmachine! Dan is een receptje als dit ideaal! 😀

  3. Esther says

    31 maart 2019 at 19:08

    En is het gelukt?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken

Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Ikan Pepesan - Indische Makreel

Ikan Pepesan – Indische Makreel

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

Instagram

Tessa

Katmer - Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Katmer – Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025