• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

28 april 2017 by I am Cooking with Love

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Een heerlijk Aziatisch gerecht wat binnen no-time op tafel staat en super smakelijk is. De biefstukpuntjes zorgt ervoor dat het gerecht snel klaar is want die hebben maar een minuutje of 3 à 4 nodig. En de groenten zou je bij wijze van spreken zelfs rauw kunnen eten maar iets gebakken is net wat lekkerder.

Varieer gerust met de groenten. Voeg wortel toe of paksoi of peultjes of wat je maar lekker vindt en in huis hebt. Een snel een smaakvol gerecht wat altijd handig is om achter de hand te hebben.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • olie om mee te bakken
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 1 kleine courgette in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 1 flinke theelepel sambal
  • 1 theelepel donkere miso (optioneel)
  • sesamzaadjes als garnering (optioneel)

Marinade:

  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel maizena

Zo maak je het:

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en leg de biefstukpuntjes erin. Roer door elkaar en laat een half uurtje staan.
  2. Verhit in een pan of wok een eetlepel olie en bak op een rustig vuurtje de knoflook en sambal.
  3. Voeg de biefstuk met marinade toe en roerbak voor een minuut of 3.
  4. Doe de courgette, paprika en lente-uitjes erbij en roerbak een paar minuten tot de groenten wat zachter is geworden.
  5. Voeg een scheut water toe en los de miso erin op.
  6. Meng alles goed en proef of het nog wat nodig heeft. Eventueel extra sojasaus of sambal. Garneer met sesamzaadjes.
  7. Serveer met rijst of noodles.

Filed Under: Hoofdgerecht Tagged With: aziatisch, Biefstuk, biefstukpuntjes, roerbak, sojasaus

Previous Post: « Focaccia Pesto Bollen
Next Post: Broodje Kip Oestersaus »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Rode Linzensoep met Chorizo

Rode Linzensoep met Chorizo

Witlofsoepje

Witlofsoepje

Spelt Pannenkoek met Speculaas

Harissa

Harissa

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Instagram

Tessa

Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025