Sticky Ribs
Deze ribbetjes waren zo’n groot succes! Echt, dit is er één om op z’n minst één keer te maken dan wel op te nemen in je vaste repertoire. Maak ze voor het avondeten met bijvoorbeeld frietjes erbij. Maar je kan ze natuurlijk ook op een feestje serveren.
Het recept is ook heel makkelijk te verdubbelen. Als ik een grotere braadslee had had ik het gedaan.
Als je eerst wilt zien hoe Gordon het maakt, want het is zijn recept, kijk dan even naar dit filmpje. Ik weet zeker dat je spontaan trek krijgt en gelijk naar de slager rent om vlees te halen!
Ingrediënten:
- 1 kg ribbetjes
- olie, om mee te bakken
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- stukje gember van 5 cm in plakjes of 1 flinke theelepel gedroogd
- 1 – 2 theelepels gedroogde chilivlokken, meer of minder naar smaak
- 1 theelepel Szechuanpeperkorrels ( te koop bij de Toko)
- 4 hele steranijs
- 4 eetlepels honing
- 150 ml sojasaus (bijv. Kikkoman)
- 2 eetlepels rijstazijn
- 300 ml shaoxingrijstwijn (kan je dat niet vinden dan werkt droge sherry ook)
- 5 lente-uitjes, in ringen
- 400 ml kippenbouillon
Extra:
- Een braadslee waar de ribbetjes op hun zij allemaal in passen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de ribbetjes royaal met peper en zout. Zet de braadslee op het vuur en verwarm er een beetje olie in. Braad de ribbetjes om en om tot ze gekleurd zijn. Ongeveer 5 – 10 minuten.
- Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, Szechuanpeperkorrels, steranijs en honing toe en bak nog 2 minuten.
- Schenk de sojasaus, rijstazijn en shaoxingrijstwijn toe, breng aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
- Proef en breng op smaak. Zo nodig met wat extra azijn.
- Schenk de kippenbouillon erbij en bestrooi met de lente-uitjes. Breng aan de kook.
- Zet de braadslee in de oven en laat in een half uur gaar worden. Keer de ribbetjes halverwege de tijd.
- Haal de braadslee uit de oven en zet op het vuur. Doe de ribben over op een bord of schaal en kook het vocht tot het stroperig is. Ongeveer 8 – 10 minuten.
- Schep de ribbetjes weer terug in de braadslee en hussel door elkaar zodat ze goed met saus bedekt zijn.
[bol_product_links block_id=”bol_5ad8c4b542946_selected-products” products=”9200000005539876″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Laura - Dagelijkse hap says
O.M.G… wat ziet dit er lekker uit! Het water loopt me nu al in mijn mond 😀
I am Cooking with Love says
Dank je! Wij hebben gesmuld. Dit is echt een recept die ik vaker ga maken.
Youri bakker says
Ik las met enthousiasme dit stuk omdat ik ook gek ben op sticky ribs. Ga het zeker een keer maken
I am Cooking with Love says
Je gaat genieten Youri, dat weet ik zeker. Succes en eet smakelijk alvast!