• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

11 april 2016 by I am Cooking with Love

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Ik heb altijd wel blikjes tonijn in de kast staan. Lekker om een salade mee te maken of een Tuna Melt. Soms heb ik van die periodes dat ik erg vaak een blikje open trek en een smeuïg smeersel er van maak. Tien keer lekkerder dan zo’n bakje uit de winkel waar je vaak de stukjes tonijn met een vergrootglas moet zoeken.

Nu zat er in de Foodybox een flesje Teriyaki Mirin Saus van Yama. Er stond op dat het lekker was om mee te marineren of om als dipsausje te gebruiken. Als eerste dacht ik gelijk aan kippenvleugeltjes gemarineerd in dit goedje. Maar daar is (nog) niks van gekomen. Met tonijn leek het me ook lekker.

Deze tonijn salade is voor 1 persoon maar verdubbel gerust de hoeveelheden als je het voor meer mensen gaat maken. De hoeveelheid ingrediënten let niet zo nauw. Veel proeven en toevoegen wat jij lekker vindt. Zo zou je bijvoorbeeld in plaats van de sesamzaadjes fijngehakte pinda’s of cashewnoten toe kunnen voegen. Of wat reepjes paprika. Leef je uit.

Ingrediënten:

  • 50 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 theelepel Yama Teriyaki Mirin Saus (oa verkrijgbaar bij AH)
  • klein augurkje in kleine blokjes
  • stukje wortel in dunne reepjes
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 1 groot blad Romaine sla
  • peper
  • seseamzaad

Zo maak je het:

  1. Meng in een kom de uitgelekte tonijn met de mayonaise en Yama Teriyaki Mirin Saus.
  2. Voeg de augurk, wortel en bosuitje toe.
  3. Meng en breng op smaak met peper.
  4. Lepel de tonijn op een blad Romaine sla en bestrooi met sesamzaadjes.

Ps: je kan deze tonijn salade natuurlijk ook op een broodje of toastjes serveren.

Filed Under: Lunch, Snack, Vis Tagged With: aziatisch, blik, fris, little gem, mayonaise, teriyaki, tonijn, tonijnsalade

Previous Post: « Copycat McDonalds Apple Pie
Next Post: Focaccia met Tomaatjes »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen

BLT met Chipotle Mayonaise

BLT met Chipotle Mayonaise

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Kaassoufflé uit de Airfryer

Kaassoufflé uit de Airfryer

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Instagram

Tessa

#FoodswapNL Nr. 3

#FoodswapNL Nr. 3

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025