Bijna iedereen kent dat denk ik wel. Het geld gaat er harder uit dan dat het binnenkomt. En dan kan je die T-bone steak even niet meer betalen. Maar je wilt wel lekker eten als het even kan. Dus wat doe je je duikt je voorraadkast, de koelkast en de vriezer in. En met een beetje mazzel kan je iets fatsoenlijks in elkaar draaien. Maar vaak ontbreekt het mij dan ineens aan inspiratie. Soms heb je dat gewoon. Kan je even niks bedenken wat je kan maken met een blik tomatenblokjes behalve een pastasaus.
Nu kwam ik een site tegen waar dat bedenken van goedkope recepten al voor je gedaan is. En ook nog met producten die die week in de aanbieding zijn! IDEAAL.
De site heet: Rob’s Budgetmenu’s.
Naast veel recepten heeft hij ook een berg tips and tricks om handig met eten om te gaan en te proberen zo min mogelijk weg te gooien. Of om voorraden aan het te leggen in je vriezer en voorraadkast. Ik heb er wel wat tips gelezen die ik ga gebruiken. Handig dus. Je kan je aanmelden en elke week krijg je dan een mailtje met nieuwe recepten a.d.h.v de aanbiedingen van die week.
Van de week had ik weer zo’n: wat-zal-ik-nu-weer-gaan-eten-zonder-dat-ik-naar-de-winkel-moet-momentje. Want ja als je geld al bijna op is is het beter om niet naar de winkels te gaan want daar koop je 9 van de 10 keer toch meer dan dat je van plan was.
Wat had ik in huis en wat is het geworden?
Ik heb altijd pasta, uien, knoflook, blik tomatenblokjes, tomatenpuree, geraspte kaas en gehakt in huis. Nu had ik nog een half pak diepvries spinazie in de vriezer en een zakje mozzarella. Een maaltijd is geboren.
Wat deed ik:
Ik fruitte het uitje, voegde het gehakt toe en bakte dat rul. Daarna de knoflook, tomatenpuree en een (runder)bouillonblokje. Even laten pruttelen. Vervolgens de pasta opzetten en al dente koken. De spinazie bij het gehaktmengsel en het blik tomatenblokjes. Als de pasta klaar is dat ook bij het gehakt-spinaziemengsel. De mozzarella in blokjes snijden en erdoor roeren. Nu alles overdoen in een ovenschaal. Eventueel bestrooien met geraspte kaas. In de oven tot je een mooi bruin korstje hebt.
Wij vonden het verbazingwekkend lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Dit is een site die ik zeker vaker zal bekijken om ideeën op te doen. Doe er je voordeel mee!
Ellen says
Wij zeggen hier altijd: als je een blik tomatenblokjes in huis hebt, kan je altijd iets lekker verzinnen! En jij hebt dat zonet nog maar eens bewezen. 😉
I am Cooking with Love says
Dank je Ellen. Ja het is niet moeilijk maar je moet er even opkomen! 🙂
Paul Oosten says
Mooi, ook hier wordt door de economie en staatsbeslissingen de cucina pvera steeds populairder. Ik ga ook eens kijken op die site …
I am Cooking with Love says
Ja Paul, toen ik dit schreef moest ik aan je denken en dat jij dit wel zou waarderen gezien je Cucina Povera verhalen….;)
Inkie says
Mijn favoriete groente spinazie in zo’n gerecht, dat is vragen om…………………….een herhalings recept en dan toevallig op de dag dat ik blijf eten ;-). Knuffels, ook aan de man(-nen), Inkie.
I am Cooking with Love says
Nouuuu leuk dat je reageert en juist hierop want toen ik dit gemaakt had zei ik nog tegen de man: dit zou Inkie heeeerlijk vinden! Dus de volgende keer als je weer hier bent ga je het proeven ok??? XX