Gehakt-Tosti
Dit is echt zo’n vrijdag- of zaterdagavond maaltje. Simpel, zo gemaakt en super lekker. Afgelopen weekend heb ik dit dus gemaakt. Het was een gevalletje: ‘uit de losse pols’. Een beetje van dit en een beetje van dat maakte het erg smaakvol. Maar probeer dat maar eens duidelijk op te schrijven hier. Ik ga het toch proberen. Dit is dus wederom een ‘bij benadering’ receptje!
Wat heb ik gebruikt voor ons tweetjes:
- 1 Pide / Turks brood
- olie
- 250 gram gehakt
- 1 sjalotje of klein uitje
- 1 teentje knoflook, gehakt, geperst of geraspt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Adobo All purpose seasoning (optioneel)
- 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 5 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
- witte peper en zout, naar smaak
- paar flinke scheuten Louisiana Hot Sauce of Tabasco (optioneel)
- plakjes kaas
- Verhit olie in een pan en fruit het sjalotje aan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en laat het zeker 5 minuten zachtjes bakken.
- Doe de rest van de kruiden en de zongedroogde tomaatjes erbij en proef of het nog wat nodig heeft.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de pide en snij doormidden. Je gebruikt dus maar de helft van het brood.
- Beleg de bodem van het brood met kaas en daar bovenop het gehakt mengsel. Druk een beetje aan zodat het wat compact wordt en niet zo snel van het brood valt.
- Leg weer kaas op het gehakt en dek af met de bovenkant van het brood.
- Leg het tussen de contactgrill en bak totdat het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten.
- Snij doormidden. Serveer met een frisse salade en klaar ben je. Smullen!!
Nellie says
Ik ga het zeker maken,ik heb het recept overgeschreven
I am Cooking with Love says
Leuk Nellie. Benieuwd hoe je het zal vinden.