• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Gehakt-Tosti

Gehakt-Tosti

26 april 2013 by I am Cooking with Love

Gehakt-Tosti

Gehakt-Tosti

Dit is echt zo’n vrijdag- of zaterdagavond maaltje. Simpel, zo gemaakt en super lekker. Afgelopen weekend heb ik dit dus gemaakt. Het was een gevalletje: ‘uit de losse pols’. Een beetje van dit en een beetje van dat maakte het erg smaakvol. Maar probeer dat maar eens duidelijk op te schrijven hier. Ik ga het toch proberen. Dit is dus wederom een ‘bij benadering’ receptje!

Wat heb ik gebruikt voor ons tweetjes:

  • 1 Pide / Turks brood
  • olie
  • 250 gram gehakt
  • 1 sjalotje of klein uitje
  • 1 teentje knoflook, gehakt, geperst of geraspt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Adobo All purpose seasoning (optioneel)
  • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 5 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • witte peper en zout, naar smaak
  • paar flinke scheuten Louisiana Hot Sauce of Tabasco (optioneel)
  • plakjes kaas
  1. Verhit olie in een pan en fruit het sjalotje aan.
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul. 
  3. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en laat het zeker 5 minuten zachtjes bakken.
  4. Doe de rest van de kruiden en de zongedroogde tomaatjes erbij en proef of het nog wat nodig heeft.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Halveer de pide en snij doormidden. Je gebruikt dus maar de helft van het brood.
  7. Beleg de bodem van het brood met kaas en daar bovenop het gehakt mengsel. Druk een beetje aan zodat het wat compact wordt en niet zo snel van het brood valt.
  8. Leg weer kaas op het gehakt en dek af met de bovenkant van het brood.
  9. Leg het tussen de contactgrill en bak totdat het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten.
  10. Snij doormidden. Serveer met een frisse salade en klaar ben je. Smullen!!

Filed Under: Brood, Lunch, Vleesgerecht Tagged With: gehakt, grill, kaas, Pide, tosti

Previous Post: « Foodblogswap – Vierkante Kokosmakronen
Next Post: Mini Spinazie Feta Flapjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Nellie says

    1 juni 2014 at 12:38

    Ik ga het zeker maken,ik heb het recept overgeschreven

  2. I am Cooking with Love says

    1 juni 2014 at 13:26

    Leuk Nellie. Benieuwd hoe je het zal vinden.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Opal Pruimentaart

Opal Pruimentaart

Millionair Shortbread

Millionaire Shortbread

Mini Monkey Bread

Mini Monkey Bread

Courgette Chips

Courgette Chips

Instagram

Tessa

Aspergesoep Recept

Snelle en Simpele Aspergesoep Recept

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025